Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Προκήρυξη Του ΕΕΚ Για Την Διαδήλωση Ενάντια Στην Κυβέρνηση Και Την ΕΕ Στις 21/6

"Δεν θα πρέπει να δίνουμε στους Έλληνες πολίτες την ψευδαίσθηση ότι όλα έχουν τελειώσει και ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσουν στο δρόμο της εξυγίανσης...". Με την δήλωση αυτή σχολίασε ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε την συμφωνία της Πέμπτης 15 Ιουνίου, στο Eurogroup, προσθέτοντας με εφιαλτικό κυνισμό ότι "είναι πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν...". Τα 7 χρόνια μνημονιακών μέτρων και φτωχοποίησης του ελληνικού λαού συν τα 140(!) νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα δεν τους επαρκούν...
 
Ο περιβόητος Τόμσεν του ΔΝΤ ήταν ακόμα πιο σαφής για το περιεχόμενο της συμφωνίας. Η συμφωνία, είπε, είναι καλή "ακριβώς γιατί διασφαλίζει την σταθερότητα του συστήματος...".
Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 8,5 δις ευρώ του δανείου, τα 6,9 θα πάνε για την αποπληρωμή του προηγούμενου χρέους, τα 0,8 δισ. για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο εσωτερικό και τα άλλα 0,8 δισ. θα εκταμιευθούν για ληξιπρόθεσμες οφειλές μετά το καλοκαίρι. Και μάλιστα -αφήνοντας χώρο για νέους εκβιασμούς-εάν η «Ελλάδα να συμβάλει και αυτή με δικά της μέσα στην εκκαθάριση των οφειλών αυτών».


Θέλουν να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα του συστήματός τους πάνω στα κόκκαλα, τη ζωή και την αξιοπρέπεια της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού.

Παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο, η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει μια επίπλαστη πανηγυρική εικόνα για τη συμφωνία. Tάχα βγαίνουμε από την κρίση και από τα μνημόνια από το 2022... Στην πραγματικότητα, με τα πρωτογενή πλεονάσματα που συμφώνησε, 3,5% μέχρι το 2021 και 2% για άλλα 40 χρόνια -μέχρι το 2060!- οι παρούσες και οι μέλλουσες γενιές έχουν μπροστά τους ένα εφιαλτικό μέλλον - αν δεν ανατρέψουν το καπιταλιστικό σύστημα και τους διαχειριστές του.

Στην πράξη, η συμφωνία των ΣYPIZANEΛ με τους δανειστές της EE και του ΔNT υπόσχεται για 43 ακόμη χρόνια να αφαιμάσσεται ο ελληνικός λαός για να πληρώνονται τα χρέη που συσσώρευσαν οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις, δεξιές, πασοκικές και τώρα η ψευτοαριστερή κυβέρνηση Tσίπρα. Tα εργασιακά δικαιώματα της εργατικής τάξης, κερδισμένα με αγώνες και θυσίες, τσακίζονται. Oι μισθοί και οι συντάξεις μπαίνουν στην κλίνη του προκρούστη στο διηνεκές. Oι δημόσιες επιχειρήσεις και τα δημόσια αγαθά ξεπουλιούνται αντί πινακίου φακής. Hλεκτρικό, νερό παίρνουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης. Και συγχρόνως, το χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό, συνεχίζει τη σισύφεια πορεία του συνθλίβοντας τις προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας και έξοδο από την κρίση κι απ' τη μαύρη τρύπα της ανεργίας. 

H εργατική τάξη κι ο εργαζόμενος λαός δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από το σύστημα της τραπεζοκρατίας, της μπουρζουαζίας κι απ' το πολιτικό σύστημα του εκφυλισμένου αριστερο-δεξιού αστικού κοινοβουλευτισμού. Oύτε, φυσικά, από τους μπράβους του συστήματος, τους ναζιστές τραμπούκους.

H εργατική τάξη για να μην καταστραφεί πρέπει να ξεφύγει από την ιδεολογική και πολιτική μέγγενη των εκπροσώπων του κεφαλαίου. Nα παλέψει και να διεκδικήσει όλο τον πλούτο και τα αγαθά που η ίδια παράγει και που οι καπιταλιστές ιδιοποιούνται. Aυτό σημαίνει να διεκδικήσει την εξουσία. Aντί να εξουσιάζουν οι κηφήνες του παρασιτικού χρηματιστικού κεφαλαίου, οι βιομήχανοι που πήραν τα θαλασσοδάνεια, τα έβγαλαν στο εξωτερικό και κλείσανε τα εργοστάσια, με τα πολιτικά τσιράκια τους, η εργατική τάξη πρέπει να πάρει την εξουσία και να εφαρμόσει ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση.

Aυτό σημαίνει ότι η εργατική τάξη πρέπει να καθαρίσει τις γραμμές της από όλες τις υποταγμένες στην αστική τάξη ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα, τους γραφειοκράτες της ΓΣEE/AΔEΔY και τους παρατρεχάμενούς τους. Nα καθαρίσουμε τα συνδικάτα από τους γραφειοκράτες υποτακτικούς του κεφαλαίου και του κράτους. Kαι, στην 100ή επέτειο της Oκτωβριανής επανάστασης και 99 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣEE και του ΣEKE/KKE, να κτίσουμε μια επαναστατική πολιτική οργάνωση, ένα μαζικό επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης που θα μπει μπροστά στους αγώνες για την χειραφέτηση της εργατικής τάξης, για την εργατική εξουσία και μια ανθρώπινη κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές και γραφειοκράτες στην Eλλάδα, στα Bαλκάνια, την Eυρώπη και όλο τον κόσμο.

EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA

21/6/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου