Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ανοιχτό στο λαό το Πολυτεχνείο. Εκδηλώσεις και δράσεις

Άνοιξαν την Πέμπτη το μεσημέρι οι πύλες του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων μετά από κινητοποίηση δυνάμεων του κινήματος.
Το ΝΑΡ και η νΚΑ έδωσαν το παρών, όπως επίσης το ΚΚΕ μ-λ, το ΕΕΚ, η "ταξική αντεπίθεση" κ.ά. οργανώσεις της μαχόμενης αριστεράς και του λαϊκού κινήματος. Μαζική ήταν η παρουσία μπλοκ φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας που μπήκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου και συγκεντρώθηκαν μπροστά στο μνημείο και το προαύλιο της Πατησίων. Εκεί διαβάζονταν οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων, ενώ αργότερα ξεκίνησε η κατάθεση στεφανιών. Λίγο μετά τις 6.30 στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσε αντιπροσωπεία της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 
Στις 7.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο ΜΑΧ του Πολυτεχνείου ξεκίνησε η δεύτερη μέρα του διεθνούς διημέρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την Οκτωβριανή Επανάσταση. Στην εκδήλωση μίλησαν εκπρόσωποι-καλεσμένοι οργανώσεων του εξωτερικού και στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Στο χώρο βρίσκονται φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις, συλλογικότητες και πλήθος κόσμου.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι σε δελτίο τύπου αναφέρουν:
«Ο ιστορικός χώρος της Πατησίων είναι πλέον ανοιχτός, μετά από παρέμβαση δυνάμεων του κινήματος. Απαιτούμε να απομακρυνθούν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής γύρω από το χώρο, στον οποίο καμιά δουλειά ούτε έχουν ούτε είχαν. Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να έρθουν στο Κάτω Πολυτεχνείο.
Όλοι και όλες στην αντιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου αύριο με προσυγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων αύριο στη 1 στο Κάτω Πολυτεχνείο!»
Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν το λαό, τη νεολαία, τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην αντικυβερνητική, αντιαμερικανική διαδήλωση την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, με προσυγκέντρωση στις 3.00 μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου