Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΕΚΚΕ Καταγγελία Για Τη "Κατάληψη" Στο Πολυτεχνείο

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Σήμερα το πρωί ομάδα 30 κουκουλοφόρων έκανε κατάληψη στο χώρο του Πολυτεχνείου και δεν επέτρεψε την είσοδο στους φοιτητικούς συλλόγους, τις πολιτικές οργανώσεις και τους πολίτες. Από κοντά και οι αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες καταστολής του εσωτερικού εχθρού λαού, που απειλούν κι έχουν περικυκλώσει τον χώρο του Πολυτεχνείου.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου πάντα αποτελούσε «ένα αγκάθι» για την αστική τάξη, το κράτος και τους μηχανισμούς του γιατί υπενθύμιζε σε όλους ότι η ιστορία γράφεται με ανυπακοή, ότι όταν ένας λαός εξεγείρεται μπορεί να ανατρέψει τις χούντες κάθε εποχής. Γι’ αυτό, δόθηκε και δίνεται μάχη, ώστε στο χώρο του Πολυτεχνείου να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που θα κρατήσουν αυτή τη μνήμη άσβεστη και θα εμπνεύσουν τους αγώνες του αύριο.

Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή υλοποιεί τη γραμμή της αστικής τάξης και του κράτους που διαχρονικά θέλει με κάθε τρόπο να τελειώνει με αυτό «το αγκάθι». Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θεωρεί το Πολυτεχνείο τσιφλίκι του. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το παίζει ιδιοκτήτης των αγώνων του λαού που αγωνίστηκε ενάντια στην αμερικανοκίνητη φασιστική χούντα τότε, ενάντια στην κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ σήμερα. Τους καλούμε - ακόμα κι αυτή τη στιγμή- να αποχωρήσουν απο τον χώρο και να επιτρέψουν την διεξαγωγή του τριήμερου εορτασμού.

Οι πρακτικές αυτές δεν έχουν καμία σχέση με το μαζικό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες. Λειτουργούν ενάντια σε αυτούς.

Καλούμε το λαό της Αθήνας, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και κάθε άνθρωπο που εμπνέεται από την εξέγερση του Πολυτεχνείου να παλέψει ενάντια σε τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα και να διασφαλίσει το ουσιαστικό νόημα του Πολυτεχνείου με την δυναμική του παρουσία έξω από το χώρο του. 
Ε.Κ.Κ.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου