Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Απόφαση του ΚΣ Θεσσαλονίκης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (12.1.2018)

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
  1. Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την ουσιαστική στήριξη των ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Ποτάμι), Λεβέντη είναι μια νέα, σκληρή επίθεση στα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού. Ξεχωρίζει η επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία και τη δράση συνολικότερα του εργατικού κινήματος και ειδικά των πρωτοβάθμιων σωματείων. Στόχος είναι να εμποδίσουν τη δυνατότητα των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος να αντιπαλέψουν, να σταματήσουν και να ξηλώσουν το μνημονιακό πλαίσιο που λεηλατεί τις ζωές μας. Αυτό είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και για την περίφημη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. 
  2.  Ουσιαστικά τον Αύγουστο του 2018 δρομολογείται ένα «μνημόνιο διαρκείας» καθώς όλο το επίσημο πολιτικό σκηνικό δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να υλοποιεί τα μνημονιακά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί, αλλά και ψηφιστεί ή προεγκριθεί για το μέλλον, θα συνεχίσει την πολιτική των αιματηρών πλεονασμάτων, την αποπληρωμή του χρέους και το καθεστώς της επιτροπείας. Στο όνομα της ρύθμισης του χρέους έχει ήδη ξεκινήσει η επεξεργασία νέων μέτρων που θα βαφτιστούν πάλι «μεταρρυθμίσεις». Οι φασίστες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής υποστηρίζουν επίσης τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των τραπεζών κηρύσσοντας τον εμφύλιο ανάμεσα στους φτωχούς, Έλληνες μετανάστες και πρόσφυγες, πολεμώντας τα συνδικάτα και τη μαχόμενη Αριστερά και όλες τις δυνάμεις που αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της εργατικής τάξης και του λαού.
  3. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη μαχητική απεργιακή απάντηση της Παρασκευής 12/1/2018 ενάντια στο αντιλαϊκό αντεργατικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οργάνωσαν τα πρωτοβάθμια σωματεία και ταξικές ομοσπονδίες, αφού ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΘ είχαν αρνηθεί να προκηρύξουν απεργία. Σε αυτή την κινητοποίηση αναδείχτηκε η δυνατότητα να αγωνιζόμαστε ξεπερνώντας τα πολιτικά δεσμά της συναίνεσης, της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού με την εξαθλίωση. Αυτός είναι ο δρόμος για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για να γίνει μαχόμενη δύναμη του κόσμου της δουλειάς ενάντια στην εκμετάλλευση. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή: α) την Κυριακή 11/1 στις κινητοποιήσεις για την κυριακάτικη αργία στις 14/1, 10πμ, Τσιμισκή με Αριστοτέλους, β) τη Δευτέρα 15/1 στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων του δημοσίου 12.30 μμ, Άγαλμα Βενιζέλου απεργιακή συγκέντρωση για των σωματείων και στις 6.30μμ, Καμάρα, συγκέντρωση και πορεία των ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της 3ης αξιολόγησης των πρωτοβάθμιων σωματείων, κοινωνικών-πολιτικών συλλογικοτήτων.
  4. Σχετικά με τη δρομολογούμενη συμφωνία της κυβέρνησης με αυτή της ΠΓΔΜ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα τοποθετηθεί ολοκληρωμένα με σχετική ανακοίνωση σε συνεργασία με τα πανελλαδικά όργανα (ΚΣΕ και ΠΣΟ) για τη δρομολογούμενη συμφωνία της κυβέρνησης με αυτή της ΠΓΔΜ από τη σκοπιά του εργατικού διεθνισμού, του αντιιμπεριαλισμού,του  αντιεθνικισμού και της αντιπολεμικής πάλης. 
  5. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα εξορμήσεις  για α) τη μάχη ενάντια τους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, β) την υπεράσπιση και εκ νέου κατάκτηση για όλους των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, γ) για την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, την πάλη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Θα διαμορφωθούν σχετικά υλικά (αφίσα, προκήρυξη κ.ά.)
  6. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί σε συμμετοχή στο Διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια που θα γίνει στις 27-28/1 στο Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23) που οργανώνουν το Δίκτυο Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσσαλονίκης μια σειρά από συλλογικότητες.
  7. Παράλληλα συμμετέχουμε σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις συναντήσεις κινήσεων, οργανώσεων κλπ για το παλαιστινιακό και γενικότερα τον πόλεμο και την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αν. Μεσόγειο με σκοπό κινητοποιήσεις με αντιπολεμικό- αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα. 
  8. Στα πλαίσια των συλλογικών αποφάσεων, τη Δευτέρα 29/1, στις 7μμ, στην ΕΔΟΘ, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τη συγκρότηση της συνδικαλιστικής γραμματείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
  9. Καλούμε τα συντονιστικά των τοπικών και κλαδικών επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να οργανώσουν συνελεύσεις των επιτροπών στο αμέσως επόμενο διάστημα μετά τη συνεδρίαση του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις, το πρόγραμμα δράσης και την οργάνωση της διαδικασίας προς την 4η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (31/3-1/4). Στα πλαίσια αυτού του προγραμματισμού καλούμε τις ΚΕ και ΤΕ να οργανώσουν ανοιχτές εκδηλώσεις και συσκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου