Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Έξω 'Oλοι Oι Iμπεριαλιστές Aπ’ Tη Συρία!

Η προκήρυξη που μοιράστηκε από τα μέλη της Κομμουνιστικής Τάσης και της Νεολαίας Ενάντια στον Καπιταλισμό στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια.
 
Την περασμένη βδομάδα είχαμε άλλη μία ωμή επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία. Με το πρόσχημα της απάντησης στη χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ, εξαπέλυσαν μία πυραυλική επίθεση εναντίον στρατιωτικών θέσεων και υποτιθέμενων εγκαταστάσεων χημικών όπλων.

Παρότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο το καθεστώς διαθέτει και έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, είναι βέβαιο ότι οι δυνάμεις τους Άσαντ δεν χρειάζονται τέτοια όπλα για να κερδίσουν τον πόλεμο, μπορούν να σκοτώσουν το ίδιο αποτελεσματικά και με συμβατικά όπλα.
Το πραγματικό κίνητρο της επίθεσης είναι το γεγονός ότι μετά την κατάληψη της πόλης Γκούτα, το καθεστώς έχει περιλάβει στην επικράτεια του το 80% του πληθυσμού της Συρίας και πρακτικά έχει κερδίσει τον εμφύλιο. Η χρήση χημικών όπλων τώρα θα ήταν κάτι περισσότερο από παραλογισμός. Ωστόσο μία τέτοια επίθεση παρέχει ένα πολύ καλό πρόσχημα για τη δικαιολόγηση στη κοινή γνώμη της Δύσης μίας στρατιωτικής επέμβασης.


Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λάβροφ δήλωσε ότι κατέχει αδιάσειστα στοιχεία ότι το όλο σκηνικό ήταν σκηνοθετημένο από τους τζιχατιστές στη Ντούμα με τη συνεργασία μιας «ανώνυμης ξένης δύναμης» και ζήτησε διεθνή έρευνα για την ύπαρξη ή όχι τέτοιων εγκαταστάσεων κάτι που φυσικά οι ΗΠΑ απέρριψαν.

Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές δεν έχουν καμία πρόθεση να επέμβουν για την προστασία του λαού της Συρίας από τα χημικά όπλα. Θέλουν πρακτικά να μετριάσουν όσο γίνεται περισσότερο την ήττα τους στη Συρία χρησιμοποιώντας τους βομβαρδισμούς ως μέσο πίεσης απέναντι στον Πούτιν και το καθεστώς Άσαντ για να πετύχουν μία όσο το δυνατό ευνοϊκότερη συμφωνία.

Η επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη Μ. Ανατολή έχει μετατρέψει την περιοχή σε ζωντανό εφιάλτη. Ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» έχει ισχυροποιήσει την τρομοκρατία και τον φονταμενταλισμό πιο πολύ από ποτέ. Η επέμβαση των ιμπεριαλιστών θα σημάνει μόνο νέα βάσανα και οδύνες για τους λαούς της περιοχής.

Μόνο η νίκη του σοσιαλισμού σε μία σειρά χώρες με ισχυρή εργατική τάξη μπορούν να βάλουν ένα τέλος στον εφιάλτη που ζουν οι λαοί αυτοί. Η Αραβική επανάσταση του 2010-2011 που υποχώρησε κάτω από τα απανωτά χτυπήματα του δυτικού ιμπεριαλισμού και των τοπικών συνεργατών του, δείχνουν ότι ένας τέτοιος αγώνας είναι εφικτός και σε κάθε περίπτωση, είναι μονόδρομος.
  • Έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ!
  • Καμία συμβολή, έμμεση ή άμεση, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μ. Ανατολή!
  • Αποχώρηση όλων των ιμπεριαλιστών από τη Συρία!
  • Για την αναζωπύρωση της Αραβικής Επανάστασης!
    Διεθνιστικός αγώνας για μια σοσιαλιστική ομοσπονδία της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής!
Κομμουνιστική Τάση                                        Νεολαία ενάντια στον Καπιταλισμό
Περιοδικό «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» 
                           www.facebook.com/youthagainstcap

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου