Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Ε.Κ. Κάλεσμα Αγώνα Για Τη Δ.Ε.Θ. - Συγκέντρωση Στη Καμάρα

Το νέο "εύρημα" της κυβέρνησης, περί ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας -όταν από όλους τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς είναι εμφατικά υπογραμμισμένο ότι η Ελλάδα αποτελεί επικίνδυνο προορισμό επενδύσεων-, είναι βέβαιο πως θα πέσει στο κενό. Οι πρώτες εξαγγελίες, πριν τη Θεσσαλονίκη και τη Δ.Ε.Θ., για την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα "κόκκινα δάνεια", που προμηνύουν κατασχέσεις να σωθούν για άλλη μια φορά οι τράπεζες, τα στοιχεία που βγαίνουν για την καλπάζουσα ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής, η ανεργία που δεν καταστέλλεται με πεντάμηνα, οι ειδήσεις για νέους ανασφάλιστους ελεύθερους επαγγελματίες, και φυσικά η ύποπτη σιωπή της κυβέρνησης σχετικά με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που προετοιμάζει, και το οποίο είναι προϋπόθεση ευνοϊκής αξιολόγησής της από τους τοκογλύφους δανειστές, οδηγούν στη βεβαιότητα πως το αντεργατικό νομοσχέδιο, μπορεί να γίνει το σημείο αιχμής μιας παλλαϊκής σύγκρουσης με το κεφάλαιο και την κυβέρνηση. Ιδιαίτερα σε μια στιγμή, που η παγκόσμια κρίση γενικά, η κατάρρευση της Ε.Ε. ειδικά, δεν τους προσφέρει καμιά σανίδα σωτηρίας, δεν υπάρχει τίποτα να επικαλεστούν για έναν καλύτερο ορίζοντα, μέσα στον ορυμαγδό των μνημονίων και της παρακμής του συστήματος. Γεγονός που το ενισχύει η απουσία πολιτικών εφεδρειών με κάποιο στοιχειώδες κύρος στην εργατική τάξη και το λαό που στενάζει.

Η ίδια η πρόσφατη εμπειρία από την κοινωνική σύγκρουση στη Γαλλία, με την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους στο προσκήνιο, τονίζει τις υπαρκτές δυνατότητες μιας διεθνιστικής πάλης του εργατικού κινήματος, που το κάνει ακόμα πιο ισχυρό στους επερχόμενους αγώνες. Χρησιμοποιούν τα ίδια εργαλεία νομίζοντας πως θα αντιμετωπίσουν την κρίση τους σε όλη την Ευρώπη, μπορούν να έχουν μια πανευρωπαϊκή εργατική απάντηση, που θα πάρει τη σκυτάλη από το γαλλικό εργατικό κίνημα και θα την πάει μέχρι τη νίκη!

Βρισκόμαστε σε μια στιγμή αποφασιστικών ταξικών αγώνων και συγκρούσεων! Οι κινητοποιήσεις με αφορμή τις φετινές εξαγγελίες Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ., μπορούν και πρέπει να είναι ένα ακόμα βήμα στην όξυνση της πολιτικής αστάθειας, στον κλυδωνισμό της κυβέρνησης. Να προετοιμάσουμε την ανατροπή της από τα κάτω και από τα αριστερά, παίρνοντας μαζί της όλα τα μνημόνια, τον πόνο και το αδιέξοδο που έχουν προκαλέσει σε εκατομμύρια εργαζόμενους! Οι παραγωγοί του πλούτου, είτε βρίσκονται στη δουλειά, είτε υποχρεώνονται στην ¨εφεδρεία¨ της ανεργίας, ξέρουμε πως μπορούμε να οργανώσουμε την κοινωνία, γνωρίζουμε να διευθύνουμε την παραγωγή και τα εργοστάσια που εγκαταλείπουν τα αφεντικά, έτσι ώστε να μην υπάρχει φτώχεια, ανεργία και εκμετάλλευση. Να πάρουμε τώρα το ¨τιμόνι¨ της κοινωνίας εμείς!

Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, είτε εργάζονται είτε στενάζουν στη μέγγενη της ανασφάλειας και της ανεργίας, οι νέοι, έχουν να παλέψουν το επόμενο διάστημα, ενάντια στο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα λουκέτα, το ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων, τις απολύσεις. Τα λουκέτα στις αρχές του καλοκαιριού (π.χ. Athens Ledra), τα σχέδια ¨διάσωσης¨ τύπου Μαρινόπουλου, είναι ο πρόλογος των λουκέτων που θα ακολουθήσουν, όπου σε όλες τις περιπτώσεις αποδεικνύεται η σύμφυση με τις τράπεζες, που μπορεί από τη μια να πνίγουν καθημερινά εκατομμύρια οφειλέτες δανείων, αλλά ταυτόχρονα δανειοδοτούν τα αφεντικά για να αποφύγουν την πτώχευση και τη φυλακή. Πρέπει τα εργατικά σχήματα, να θέσουμε στο κέντρο της πάλης μας τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Τώρα πρέπει να θέσουμε τις διεκδικήσεις μας για διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των βασικών τομέων της οικονομίας, ιδιαίτερα του χρηματοπιστωτικού συστήματος χωρίς αποζημίωση στους τραπεζίτες και το κεφάλαιο, με εργατικό έλεγχο, να λειτουργήσουν στα χέρια των εργατών τα εργοστάσια που εγκαταλείπουν οι καπιταλιστές, για υγεία - δουλειά - παιδεία – υγεία - στέγαση για όλους, ντόπιους και μετανάστες. Ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό, με αλληλεγγύη και ίσα δικαιώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Για τη δημιουργία ανεξάρτητων κέντρων αγώνα της εργατικής τάξης και των εργαζομένων. Για την κοινή δράση μας μέσα στους αγώνες του εργατικού κινήματος, και πολύ περισσότερο στην προετοιμασία τους.


EPΓATIKO EΠANAΣTATIKO KOMMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου