Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Νεολαίοι ΚΚΕ (μ-λ) Όχι Άλλες «Μπάρες» Στη Ζωή Και Τα Δικαιώματά Μας

Τα τελευταία σαββατοκύριακα, αρκετοί σταθμοί Μετρό και ΗΣΑΠ κατεβάζουν ρολά λόγω «εργασιών», προκειμένου να εγκατασταθούν οι λεγόμενες μπάρες εισιτηρίων, ενώ στους περισσότερους, αυτές έχουν ήδη εγκατασταθεί. Με τη θεσμοθέτηση του λεγόμενου ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το ήδη περιορισμένο δικαίωμα στη δωρεάν μετακίνηση χτυπιέται ακόμη περισσότερο, ενώ, παράλληλα, το νέο εισιτήριο προβλέπει και «φακέλωμα» μια που θα περιλαμβάνει μια σειρά προσωπικά στοιχεία του κάθε χρήστη.

Είναι εύκολα αντιληπτό το τι συνέπειες θα φέρει το εν λόγω μέτρο για την πλειοψηφία του λαού που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ. Ειδικά σε μια εποχή σαν τη σημερινή, που, στα πλαίσια της όλο και πιο οξυμένης επίθεσης του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου στον λαό, μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας φτωχοποιείται βίαια και δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε βασικές καθημερινές του ανάγκες, πόσο μάλλον στα έξοδα των εισιτηρίων, που εμφανίζονται μπροστά του συνεχώς.

Άραγε, πόσοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να καλύπτουν το κόστος των εξόδων των εισιτηρίων, χρησιμοποιώντας τα ΜΜΜ τουλάχιστον δύο και τρεις φορές τη μέρα ή και παραπάνω; Μπορεί βέβαια το σύστημα και οι διάφοροι παπαγάλοι του να ισχυρίζονται, πως τα έξοδα αυτά είναι αμελητέα, η πραγματικότητα όμως άλλα επιβεβαιώνει. Για την πλειοψηφία του λαού, μόνο αμελητέα δεν είναι!

Η ουσία βέβαια δεν είναι μόνο εκεί, αλλά στο ότι τα εισιτήρια δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω από μία ακόμη ληστεία σε βάρος μας. Τα έξοδα των ΜΜΜ ο λαός τα έχει πληρώσει χρόνια τώρα και συνεχίζει να τα πληρώνει με την ανελέητη φορομπηξία που δέχεται! Τα δήθεν επιχειρήματα, που χρησιμοποιεί το σύστημα, ότι μέσα από τα εισιτήρια καλύπτονται τα έξοδα για τη λειτουργία των ΜΜΜ, βάζοντας μας έτσι στη λογική του συνένοχου για την προβληματική/ελλειμματική λειτουργία τους, έχουν σαν μόνο στόχο να ρίξουν (και αυτό) το πρόβλημα στις πλάτες μας. Σε αυτό το πνεύμα, το σύστημα βαφτίζει «τζαμπατζή» τον κάθε φτωχό και λαϊκό άνθρωπο που δεν έχει να πληρώσει για εισιτήριο. Μας λέει λοιπόν «εσείς φταίτε που δεν λειτουργούν σωστά τα ΜΜΜ», ενεργοποιώντας έτσι τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να τα ρίχνουμε ο ένας στον άλλο, για να βλέπουμε τον εχθρό στον διπλανό μας και όχι στο ίδιο το σύστημα που μας στερεί το αναφαίρετο δικαίωμα στη δωρεάν μετακίνηση. Καθόλου τυχαία, οι εξελίξεις αυτές έρχονται να δέσουν με την προοπτική ιδιωτικοποίησης των ΜΜΜ!

Για εμάς είναι ξεκάθαρο, πως ο λαός δεν χρωστάει ούτε cent στο ελληνικό κράτος! Η δωρεάν πρόσβαση στα ΜΜΜ είναι δικαίωμα και αναγκαίος όρος ζωής για όλους μας, γι’ αυτό και οφείλουμε να εναντιωθούμε, τόσο στις μπάρες, όσο και στην ίδια την ύπαρξη του εισιτηρίου. Να υπερασπιστούμε μαζικά το δικαίωμα στις δωρεάν μεταφορές! Να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν κι άλλες «μπάρες» στη ζωή και τα δικαιώματά μας! Όχι στις μπάρες, δωρεάν συγκοινωνίες, άνετες, που να καλύπτουν όλες τις περιοχές, όλη τη μέρα, για τον λαό! Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των ΜΜΜ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου