Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Η Κυβέρνηση Τσίπρα Μετέτρεψε Τις Προσαγωγές Των Τριών Αγωνιστών Σε Συλλήψεις

Η ΛΑ.Ε καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Πέμπτη 15/3 στις 11:00 το πρωί στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.
Η χούντα Τσίπρα – Κοντονή – Τόσκα μετέτρεψε τις προσαγωγές των δύο μελών της ΛΑ.Ε, Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου και Αλέξανδρου Ρωμανού Αγγελή και του μέλους κινήματος κατά των πλειστηριασμών Θωμά Καρρά σε κανονικές συλλήψεις και παραπέμπονται να δικαστούν στο αυτόφωρο αύριο Πέμπτη 15/3 στις 11:00 το πρωί στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων με κατηγορίες για τρία πλημμελήματα: αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινωνικής ειρήνης και απόπειρα άσκησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού.


Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, η Λαϊκή Ενότητα και άλλες πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τον αυταρχικό της κατήφορο και καλούν αύριο σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες την ώρα διεξαγωγής της δίκης (Πέμπτη 15/3 στις 11:00 το πρωί) στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.
Μεγάλη συγκέντρωση αλληλέγγυων έξω από την ΓΑΔΑ
Παρά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, τα μέλη της ΛΑ.Ε συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους για τους πλειστηριασμούς έξω από τη ΓΑΔΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στο σημείο μετακινήθηκε μεγάλος αριθμός αλληλέγγυων, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, ενώ ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συναγωνιστές τους που προσήχθησαν από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προηγήθηκαν.

Λίγη ώρα αργότερα, οι προσαγωγές των τριών μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, κατά την παρουσία του στον χώρο έξω από την ΓΑΔΑ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα έχει φτάσει στο κατάντημα να συλλαμβάνει παιδιά που προασπίζονται ότι πιο ιερό έχει ο ελληνικός λαός, τα σπίτια και τις περιουσίες του, με κατηγορίες ανυπόστατες και αυθαίρετες. Οι κατηγορίες θα έπρεπε να απευθυνθούν στα ΜΑΤ και κυρίως στον Τσίπρα, τον Τόσκα και τον Κοντονή. Ανοίγουν τον Ασκό του Αιόλου. Ξέρουν πολύ καλά ότι μία κυβέρνηση που κυβερνά με τα ΜΑΤ, έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει αυτή η κυβέρνηση. Δεν είναι του ελληνικού λαού. Είναι των πιστωτών και των ξένων κηδεμόνων. Θα φύγει γρήγορα και ελπίζω να φύγει γρήγορα και όλο το μνημονιακό μπλοκ από τη χώρα».

Πηγή : iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου