Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

O.E.N. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ!

Την 21η Μάρτη εκδικάζεται το εφετείο της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή, μετά τις δυο διαδοχικές απορρίψεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών φυλάκισης, τους προηγούμενους μήνες.
 
H φυλάκιση χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και μοναδικό τεκμήριο τις προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις δυο νέων ανθρώπων, αποτελεί ένα προληπτικό κατασταλτικό χτύπημα απέναντι σε ολόκληρη την νεολαία. Ένα νομικό οπλοστάσιο και μια μηχανή παραγωγής διώξεων και φυλακίσεων, απέναντι στους αγωνιστές και το κίνημα, έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια, διατηρείται και αναβαθμίζεται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.


Ο νέος σωφρονιστικός κώδικας, αλλά και η νέα κατηγορία του «ατομικού τρομοκράτη», που πρόσφατα εισήχθη για να στοιχειοθετήσει κατηγορητήρια για τα οποία πολιτικοί κρατούμενοι έχουν ήδη αθωωθεί, αποτελούν επιχείρηση εξόντωσης, όχι μόνο απέναντι σε όσους κρατούνται, αλλά σε όλους όσους επιχειρήσουν να αντισταθούν απέναντι στην βαρβαρότητα.

Μια αναμέτρηση με την νεολαία της κρίσης, της φτώχειας, της ανεργίας και της επισφάλειας βρίσκεται μπροστά μας, σε συνθήκες όπου το «τέλος των μνημονίων» δεν θα φέρει, όπως λέγεται μια επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά την είσοδο σε μια περίοδο πρωτοφανών κοινωνικών αναμετρήσεων.

Η αστική τάξη προετοιμάζεται στον χρόνο που διαθέτει. Προετοιμάζεται χρησιμοποιώντας κάθε
αντιδραστικό και αντεπαναστατικό χαρτί, τον εθνικισμό, την δικαστική εξουσία και την αντιτρομοκρατική, μπροστά στην ανοιχτή αναμέτρηση με την νεολαία και την εργατική τάξη.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για την αστική δικαιοσύνη, ο συμπληρωματικός μηχανισμός της αντιτρομοκρατικής, δεν μεταρρυθμίζεται. Η ΟΕΝ παλεύει ενάντια στην κοινωνία του εγκλεισμού, της επιτήρησης και του ελέγχου, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, του καπιταλισμού.

· Άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή.
· Άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των πολιτικών κρατουμένων και όλων των φυλακισμένων.
 
Όλοι και όλες στην κινητοποίηση της πανελλαδικής ημέρας δράσης την Πέμπτη 15/3 στις 18:00 στα Προπύλαια και την Τετάρτη 21/3 στις 09:00 στο Εφετείο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου