Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - Και οι Εφοπλιστές εναντίον των Αγωνιζόμενων Φαντάρων

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα με στρατιώτες από το νησί της Χίου μας καταγγέλθηκε ένα πρωτόγνωρο περιστατικό αυταρχισμού.
 
Τη Δευτέρα 12/11/2018 σε παρέμβαση που είχαμε κάνει έξω από τα καράβια την ώρα που επιβιβάζονταν για να πάνε να υπηρετήσουν στα νησιά της Χίου και της Μυτιλήνης, ενημερώσαμε τους συναδέλφους νεοσύλλεκτους φαντάρους για τα δικαιώματα τους στον Στρατό.
 
Μέσα όμως στο πλοίο, το πλήρωμα του Nissos Samos της εταιρίας Hellenic Seaways διατάχθηκε να αφαιρεί βιαίως τις ανακοινώσεις μας από τους φαντάρους!

Μιλάμε για απαράδεκτο περιστατικό και προσπάθεια φίμωσης της δράσης μας.

Τόσο πολύ τους ενοχλεί η δράση του Δικτύου και της Επιτροπής Αλληλεγγύης που χρειάζεται να επιστρατεύσουν τους εργαζόμενους ακτοπλοϊκών γραμμών να μαζεύουν τις ανακοινώσεις.

Φυσικά δε μας εντυπωσιάζει καθόλου αυτή η στάση καθότι είναι δεδομένο ότι τα συμφέροντα των ακτοπλοϊκών γραμμών και των εφοπλιστών δε συμβαδίζουν με αυτά των φαντάρων που υπηρετούν στη παραμεθόριο.

Αυτοί θέλουν την Υποταγή μας για να μας έχουν Αναλώσιμους για τα συμφέροντα τους είτε ως φαντάρους, είτε ως εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε την Hellenic Seaways που με τη στάση της βάζει πλάτη στα αίσχη που γίνονται αυτή την περίοδο μέσα στο στρατό από καψόνια μέχρι αυτοκτονίες.

Που προσπαθεί να φιμώσει τη δράση μας με κάθε τρόπο μαζί με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους Υπουργούς Άμυνας Π.Καμμένο και Π.Ρήγα.

Καλούμε το εργατικό κίνημα και την νεολαία να σταθούν δίπλα μας και να Καταδικάσουν έμπρακτα την μαύρη συμμαχία κυβέρνησης-εφοπλιστών-στρατιωτικού κατεστημένου, τον κόσμο της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και του πολέμου.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου