Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

ΟΕΝ : ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΡΗΡΟΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙ-ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Ένα «Αντι-Δεκέμβρη» επιχειρεί για άλλη μία φορά να στήσει η Δεξιά, η ακροδεξιά και οι φασίστες.

«Όχημα» του επιχειρούμενου νέου «Αντι-Δεκέμβρη» είναι οι μαθητικές καταλήψεις τις οποίες υποκινούν οι παραπάνω αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα –Ζάεφ για το όνομα της Μακεδονίας.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις οι οποίες έκαψαν την κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Γενάρη, πριν το εθνικιστικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις –και πρώτος και «καλύτερος» ο αρχηγός της ΝΔ, Μητσοτάκης- που λίγο πριν ξεσπάσουν οι μαθητικές καταλήψεις για τη Μακεδονία, τσίριζαν για την «ανομία» στα δημόσια Πανεπιστήμια και έταζαν ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ετοιμάζουν ένα πρωτοφανές κοινωνικό σφαγείο, εφόσον εκλεγούν στην κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, εναρμονιζόμενες με τις βαθύτερες απαιτήσεις του ελληνικού κεφαλαίου που κάθε άλλο παρά ξεπέρασε την κρίση μετά την «έξοδο» από τα Μνημόνια.

Συνεπώς οι εθνικιστικές μαθητικές καταλήψεις δεν είναι μόνο άλλη μία επιχειρούμενη ρεβάνς για την εξέγερση του Δεκέμβρη –που φέτος κλείνει τα 10 χρόνια της – αλλά και μία πρόβα πολέμου με το νεολαιίστικο, εργατικό και λαϊκό κίνημα..

Γι΄αυτό δεν πρέπει να περάσουν.

Η συνέχιση των εν λόγω ''καταλήψεων'', τις οποίες υποκινούν οι Χρυσαυγίτες, στηρίζει η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ -η ΔΑΚΕ- και ανέχεται η ίδια η ΝΔ την επόμενη εβδομάδα, αποτελεί ανοιχτή πρόκληση ενάντια:
στη μνήμη του δολοφονημένου (από τον μπάτσο Κορκονέα), Αλέξη Γρηγορόπουλου.
στην εξέγερση που ακολούθησε και στην οποία πρωταγωνίστησαν μαθητές σε όλη τη χώρα, κατακλύζοντας τους δρόμους κάθε πόλης, πολιορκώντας αστυνομικά τμήματα, δίνοντας τη μάχη με την ΕΛ.ΑΣ. και τους χρυσαυγίτες της. .
για όλο το λαό που - αφού υπέστη (παρά την αντίθεσή του) οχτώ χρόνια χρεοκοπίας, Μνημονίων και πρωτοφανούς ιμπεριαλιστικής υποτέλειας- βλέπει τώρα τους φασίστες να παίζουν, στην ευαίσθητη σκηνή των Λυκείων, το ''θέατρο'' της ''αντίστασης'' στο ''ξεπούλημα της.

Οι ακροδεξιοί, οι εθνικιστές και οι φασίστες παίζουν ''θέατρο'' στα Λύκεια των Καταλήψεων του '90-'91 ενάντια στο νόμο Κοντογιαννόπουλου της ΝΔ, στα Λύκεια των Καταλήψεων του '98-'99 ενάντια στο νόμο Αρσένη του ΠΑΣΟΚ, στα Λύκεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008.

Να μην τους αφήσουμε : Στα Λύκεια του Τεμπονέρα και του Γρηγορόπουλου δεν χωράνε φασίστες !

Οι φασίστες ήταν πάντα απέναντι στις αγωνιστικές καταλήψεις που απειλούσαν την αστική πολιτική εξουσία: Προσπαθούσαν να μην γίνουν καταλήψεις, χτυπούσαν αγωνιστές μαθητές, πετάγανε μολότοφ στα προαύλια των σχολείων.

Τώρα οι φασίστες καταλαμβάνοντας τα σχολεία επιχειρούν - ως μέρος ενός σχεδίου τμημάτων του μεγάλου κεφαλαίου- αντεπαναστατική "λύση" στην κρίση του καπιταλισμού και στην κρίση της αστικής πολιτικής εξουσίας.

Προφασίζονται "προδοσία" της Μακεδονίας με τη συμφωνία των Πρεσπών (που υποχρεώνει τη γειτονική χώρα ν' αλλάξει το όνομά της) και ονειρεύονται να κάνουν «ελληνική» τη βόρεια Ήπειρο (το νότιο τμήμα της Αλβανίας), ακόμη και... την Κόκκινη Mηλιά!

Να μην αφήσουμε τον παρανοϊκό εθνικισμό να παίξει τα ματωβαμένα πολιτικά του παιχνίδια. Δεν χρειαζόμαστε ήρωες Kατσίφες, ούτε ναζιστές ούτε ακροδεξιούς μητροπολίτες. Ήρωες μας είναι ο Ρήγας Φεραίος της Βαλκανικής ομοσπονδίας των επαναστατημένων λαών, οι αντάρτες του αντιφασιστικού πολέμου κατά των φασιστικών στρατευμάτων κατοχής της Βαλκανίων - κατά του "ήρωα" της Χρυσής Αυγής Xίτλερ.
Απάντηση δεν είναι το ''δημοκρατικό '' τόξο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της προδοσίας του ''Όχι'' στο Δημοψήφισμα της 5ης/7/2015, του 3ου και 4ου Μνημονίου, της συμφωνίας με τις ΗΠΑ ,το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, της ανοχής της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να μιλά για ''δημοκρατία'' .

Χρειαζόμαστε ένα ταξικό διεθνιστικό και όχι ένα αστικό ''δημοκρατικό'' μέτωπο ενάντια στους φασίστες.

Ο μόνος δρόμος είναι η διεθνιστική ενότητα και δράση των Βαλκάνιων προλεταρίων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον εθνικισμό, ο οποίος αποτελεί πάντα υποχείριο των ιμπεριαλιστών και όχι ανάχωμά του.

Στον εθνικισμό, απαντάμε με διεθνισμό. Στις εθνικιστικές καταλήψεις, απαντάμε με διεθνιστικές και αντιφασιστικές καταλήψεις, με ένα μαχητικό κίνημα της νεολαίας και όλων των εργαζομένων ενάντια στον εθνικισμό, το φασισμό, τον καπιταλισμό που τους γεννά και τους θρέφει.

Τώρα όσο ποτέ είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά και δυνατή –ειδικά μετά την μνημονιακή εξαθλίωση πλατιών στρωμάτων του λαού- η ενωτική, επαναστατική δράση του λαού και της νεολαίας.

Ό,τι δεν κατορθώθηκε στη δράση το Δεκέμβρη του 2008, μπορεί να γίνει το Δεκέμβρη του 2018 , για να ανοίξει ο δρόμος για μία μαζική επαναστατική λαϊκή εξέγερση , για μία εργατική σοσιαλιστική διέξοδο από τον καπιταλισμό.

ΣΔ –ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

2/12/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου