Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΑΘΗΝΑ | Διαδήλωση Αλληλεγγύης Στο Λαό Της Βενεζουέλας

Με μια σχετικά καλή μαζικότητα, συγκριτικά με τα όσα έχουμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκε σήμερα και μετά από πρωτοβουλία της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας διαδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλα, στην πάλη του κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ιδιαίτερα των ΗΠΑ αλλά και των Ευρωπαίων, στον αγώνα του για να επιβάλει λύσεις προς όφελός του απεξαρτημένος από τις αντιθέσεις μερίδων της αστικής τάξης αλλά και "φίλων" ιμπεριαλιστών.

Η διαδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς την αμερικάνικη πρεσβεία περνώντας από τη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε..

Η ΛΑ-ΑΑΣ συμμετείχε με ένα καλό μπλοκ απ' όπου ακουγόταν συνθήματα καταγγελίας του σε εξέλιξη πραξικοπήματος, της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, αλλά και καταγγελίας της ελληνικής κυβέρνησης που ενώ υποτίθεται ότι είναι φιλική στη κυβέρνηση Μαδούρο τελικά συντάσσεται με την εκβιαστική πολιτική της Ε.Ε. ακυρώνοντας έτσι και τις όποιες ελπίδες - αυταπάτες είχαν ορισμένοι για συμπόρευση μαζί της σε αυτό το ζήτημα! Παράλληλα μέσα από την συνθηματολογία της, αλλά και την προκήρυξή της, ανέδειξε ότι η καλύτερη αλληλεγγύη που μπορεί να δείξει ο λαός μας, αλλά η καλύτερη προοπτική που μπορεί να έχουν οι λαϊκοί αγώνες, είναι η πάλη ενάντια στους αμερικανονατοϊκούς φονιάδες, ενάντια στην ιμπεριαλιστική Ε.Ε. αλλά και ενάντια στην επιλογή άλλου ιμπεριαλιστή προστάτη.

Στην πορεία συμμετείχαν επίσης η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, ο ΠΑΚΣ, το Λαϊκό Μέτωπο από την Τουρκία κ.ά.

Πηγή : antigeitonies3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου