Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΚΚΕ(μ-λ) | Αλληλεγγύη στον λαό της Βενεζουέλας ! Όχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση

Το εξελισσόμενο πολιτικό πραξικόπημα στην Βενεζουέλα με την απροκάλυπτη υποκίνηση, στήριξη και επέμβαση των ΗΠΑ σε συνεργασία με αντιδραστικά καθεστώτα και κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής έχει στόχο πρώτα και κύρια τον λαό και τους εργαζόμενους της Βενεζουέλας αλλά και όλους τους λαούς της περιοχής. Υπονομεύει την ειρήνη και τους μακρόχρονους αγώνες για ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση των λατινοαμερικάνικων λαών ενάντια στον βόρειο-αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τις αντιδραστικές άρχουσες τάξεις. Την αμερικάνικη επέμβαση με την αναγνώριση του Χουάν Γκουάιντο ως μεταβατικού προέδρου ακολούθησαν οι ανακοινώσεις των περισσότερων κρατών. μελών της Ομάδας της Λίμα. συμμάχων των ΗΠΑ και συνεργών στην περικύκλωση και την εξωτερική πίεση ενάντια στην Βενεζουέλα. 
Η μετατόπιση της Βραζιλίας, ύστερα από την πρόσφατη προεδρική εκλογή επηρέασε σημαντικά συσχετισμούς και εξελίξεις. Στην ίδια επεμβατική γραμμή συντάσσονται σταδιακά και δυτικοευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ηγετικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο λαός της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους εν μέσω μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης αποτέλεσμα και των εξωτερικών κυρώσεων και της ασφυκτικής ιμπεριαλιστικής πίεσης. Για μια ακόμη φορά αποδείχνεται πως πολιτικές σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης εντός του καπιταλιστικού συστήματος και συνδιαλλαγής, αν όχι εκπροσώπησης, με αστικές μερίδες και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έχουν συγκεκριμένα όρια. Χωρίς την εργατική και λαϊκή ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη. δίχως κοινωνικές και πολιτικές ανατροπές και κατακτήσεις και με πολιτικές που βασίζονται μόνο σε ευνοϊκές οικονομικές και πολιτικές συγκυρίες τα προβλήματα επιστρέφουν με την μορφή της χιονοστιβάδας.

Σε κάθε περίπτωση μοναδικός αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο λαός της Βενεζουέλας δίχως την απειλή της ξένης επέμβασης και των διαρκών υπονομευτικών ενεργειών, κυρώσεων και πιέσεων. Καταγγέλλουμε τις ιμπεριαλιστικές απειλές και επεμβάσεις. ιδιαίτερα των ΗΠΑ, που ενορχηστρώνουν την διεθνή αντιδραστική εκστρατεία και οργανώνουν τις εσωτερικές αντιδραστικές ολιγαρχικές δυνάμεις. Καλούμε τους λαούς να αντιταχθούν στην εξελισσόμενη επίθεση ενάντια στον λαό της Βενεζουέλας. Καλούμε τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους και την νεολαία να εκφράσουν την αντιιμπεριαλιστική και διεθνιστική αλληλεγγύη τους.

ΚΚΕ (μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου