Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΕΕΚ Λευτεριά Στην Ηριάννα Και Τον Περικλή!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Η απόρριψη του αιτήματος αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας ΒΛ και του Περικλή Μ. από το πενταμελές Εφετείο Αναστολών, την Δευτέρα 17 Ιούλη, είναι μια άθλια, αντιδραστική και προκλητική απόφαση που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής απέναντι στο αστικό κράτος της καταστολής, τους δικαστικούς υπαλλήλους του και την Κυβέρνησή τους.
 
Η ίδια η δικαστική εξουσία αναδεικνύεται ως μηχανισμός καταστολής, δίπλα στην Aντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε ένα κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με κορωνίδα την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κήρυκα της “συνέχειας του κράτους”. Xρειάζονται ένα σκληρό κράτος για να επιβάλλουν τα μνημόνια της καπιταλιστικής χρεοκοπίας και να καταστέλλουν τα κινήματα και τις εξεγέρσεις ενάντια στην ανεργία και τη φτωχοποίηση του λαού.


Aς σημειώσουμε: Ο αθώος, και με τη βούλα του εφετείου, Τάσος Θεοφίλου κλείστηκε πέντε χρόνια(!) στη φυλακή με μια χαλκευμένη κατηγορία της Aντιτρομοκρατικής με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο τις πολιτικές ιδέες του. Η Ηριάννα και ο Περικλής καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια φυλακή, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, με βάση αμφίβολα γενετικά στοιχεία που παρουσίασε η Αντιτρομοκρατική, αυτή η σφηκοφωλιά της αντεπανάστασης. Στην πραγματικότητα η μόνη κατηγορία που τους βαρύνει είναι οι φιλικές-προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις - με άλλα λόγια η απαίτηση της Aντιτρομοκρατικής να ελέγχει τις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους.

Tο εφετείο έκρινε ότι η αριστούχος διδακτορική νέα επιστήμονας Hριάννα και ο Περικλής -παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- δεν δικαιούνται αναστολής της προφυλάκισης μέχρι την εκδίκαση της έφεσής τους. Την ίδια στιγμή, η Σκορδέλη της χρυσαυγίτικης συμμορίας του Μιχαλολιάκου, που μαχαίρωνε μετανάστες, κυκλοφορεί ελεύθερη μετά την καταδίκη της. Στους ανθρώπους του καπιταλιστικού υποκόσμου δίνουν αναστολή εκτέλεσης ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Tο δικαίωμα αυτό αναγνωρίστηκε στους πρωταγωνιστές των δομημένων ομολόγων, στους ναρκέμπορους του Νοοr 1, στον Tσοχατσόπουλο, στους οριστικά “αθώους” πλέον μεγαλοαπατεώνες ιερείς για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και τους συνεργάτες τους στη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, του εκλεκτού δωροδοκημένου της Ζήμενς.

Η δικαιοσύνη τους δεν έχει καμία σχέση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Eίναι μια παρωδία δικαιοσύνης. H όλη διαδικασία στην εκδίκαση του αιτήματος προσωρινής αποφυλάκισης της Hριάννας και του Περικλή είναι ενδεικτική: στην κατάμεστη από αλληλέγγυους αίθουσα η Πρόεδρος απειλούσε με διακοπή της δίκης απαιτώντας την απομάκρυνση του κόσμου από μέσα. Την ίδια στιγμή πάνω από τα κεφάλια των δυο παιδιών και μπροστά στο ακροατήριο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έστηνε το τρομοϋστερικό της σκηνικό με κουκουλοφόρους “αντιτρομοκρατικούς” μπράβους με προτεταμένα υποπολυβόλα.

Η ανακοίνωση της απόρριψης της αίτησης έγινε μετά την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος, όπως και η πρωτόδικη απόφαση, επικαλέστηκε τον “κίνδυνο για την τέλεση εγκλημάτων από τους κατηγορούμενους” σε περίπτωση αποφυλάκισής τους. Ένα ανάλγητο και άδικο δικαστήριο έκρινε ότι οι δυο νέοι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή παρά και ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες που αυτό έχει στην ίδια τους την ζωή. Ήταν εντελώς δικαιολογημένο το ξέσπασμα εκατοντάδων αλληλέγγυων που ξέσπασαν σε συνθήματα και φωνές αγανάκτησης ενάντια στους “ss-ss, μπάτσους-δικαστές”.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Το αστικό δικαστικό σύστημα δεν έχει καμία σχέση με την απονομή δικαιοσύνης. Eίναι μια μηχανή παραγωγής διώξεων και φυλακίσεων -παραπληρωματικός μηχανισμός της Αντιτρομοκρατικής. Είναι ένας μηχανισμός που όπως και όλο το αστικό κράτος δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί αλλά μόνο να διαλυθεί με τα μέσα της κοινωνικής επανάστασης του προλεταριάτου.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-Τροτσκιστές χαιρετίζει τους εκατοντάδες αλληλέγγυους που έδωσαν το «παρών» στο Εφετείο και ενώνει τις δυνάμεις μαζί τους στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ηριάννας, του Περικλή, για τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων και όλων των φυλακισμένων, στον αγώνα για να γκρεμιστούν οι φυλακές και η κοινωνία του εγκλεισμού, του αποκλεισμού, της καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 18/7, 19:30, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου