Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΚΚΕ Καταγγέλλει Τη Θρασύδειλη Επίθεση Των Χρυσαυγιτών Στη Σαντορίνη

Τη θρασύδειλη επίθεση που εξαπέλυσαν οι χρυσαυγίτες, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης, στο Εμπορείο Σαντορίνης, καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο σχόλιο που εξέδωσε επισημαίνει τα εξής:

«Η θρασύδειλη επίθεση των χρυσαυγιτών για να παρεμποδίσουν 11χρονη μαθήτρια που κρατούσε την ελληνική σημαία, αλλά και η δήλωσή τους ότι οι Έλληνες δεν πολέμησαν τον φασισμό και τον ναζισμό, αλλά απλά “τον ιταλικό στρατό”, δείχνει το πραγματικό ναζιστικό τους πρόσωπο. Είναι πολιτικοί απόγονοι αυτών που ηττήθηκαν το 1940-'45 με τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και θα ξαναηττηθούν από την οργανωμένη πάλη του λαού».

Τρομοκράτησαν μικρά παιδιά

Μια ομάδα περίπου 20 χρυσαυγιτών που φορούσαν μαύρες μπλούζες με το λογότυπο «Hellas Ultras» ή έκαναν τους «αγανακτισμένους» γονείς, εμπόδισαν την παρέλαση στο χωριό Εμπορείο Σαντορίνης, επειδή η σημαιοφόρος του Γυμνασίου ήταν αλβανικής καταγωγής.
Πολλοί γονείς αποδοκίμασαν τους φασίστες και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν. Τελικά η παρέλαση ματαιώθηκε, καθώς οι γονείς του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου φοβούμενοι τα επεισόδια που προκάλεσαν οι φασίστες απέσυραν τα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου