Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ακέραια Η Πολιτική Ευθύνη Της Κυβέρνησης Για Την Επίθεση Των ΜΑΤ Στα Γραφεία Του ΝΑΡ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Καμιά ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στο διάβημα που πραγματοποίησε την Δευτέρα 5η Φεβρουαρίου 2018 αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση διαμαρτυρόμενη για την βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην περιφρούρηση των γραφείων του ΝΑΡ στις 4 Φεβρουαρίου.
 
Η αντιπροσωπεία κατήγγειλε στον Υπουργό την επίθεση που έγινε από διμοιρία των ΜΑΤ, με κλομπ και χημικά (ακόμα και μέσα στην είσοδο των γραφείων της οργάνωσης) με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις νεολαίοι, που μαζί με άλλα μέλη της νΚΑ και του ΝΑΡ περιφρουρούσαν τα γραφεία από τυχόν φασιστική επίθεση, λόγω του εθνικιστικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.


Η όλη επιχείρηση της αστυνομίας, κατήγγειλε η αντιπροσωπεία, έδειξε συγκεκριμένη στοχοποίηση του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για την οποία την πολιτική ευθύνη έχει η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Από την πλευρά του υπουργείου δεν δόθηκε καμιά συγκεκριμένη απάντηση ή δέσμευση, γεγονός που υπογραμμίζει τις κυβερνητικές ευθύνες.

Την ίδια ώρα, που ανενόχλητες φασιστικές ομάδες τραμπούκων -μετά τη λήξη του εθνικιστικού συλλαλητηρίου- βρόμιζαν τα Προπύλαια με αγκυλωτούς σταυρούς και μαιάνδρους, τριγυρνούσαν στο κέντρο της πόλης αναζητώντας θύματα και οργάνωναν επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός (για να αποκρουστούν από την περιφρούρηση), η αστυνομία πραγματοποιούσε επιδρομή στο ΝΑΡ!

Είχε προηγηθεί η αστυνομική περικύκλωση της αντιφασιστικής διεθνιστικής συγκέντρωσης στα Προπύλαια, την Κυριακή το μεσημέρι, καθώς και το κτύπημα της αντιφασιστικής πορείας από τα Εξάρχεια προς το κέντρο, το Σάββατο το βράδυ, με αποτέλεσμα την αναίτια σύλληψη του αγωνιστή Παναγιώτη Π., ο οποίος δικάζεται στις 7/2 με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαιτεί την απαλλαγή του Παναγιώτη Π. από κάθε κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου