Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση του ΣΔ της ΟΕΝ για τις φοιτητικές εκλογές της 16ης Μαΐου 2018

Πόλεμο στον πόλεμο τους

Στις φοιτητικές εκλογές της 16η Μάη
Στηρίζουμε -ψηφίζουμε ΕΑΑΚ
Για μια επαναστατική διεθνιστική αριστερά μέσα στο φοιτητικό κίνημα

Οι φοιτητικές εκλογές της 16ης Μαΐου πραγματοποιούνται σε συνθήκες στις οποίες ο ιμπεριαλισμός και η κυβέρνηση των προθύμων του στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιχειρούν να περάσουν διπλή θηλιά στο λαιμό του λαού και ιδίως της νεολαία.

Η  χώρα χρησιμοποιείται ως ορμητήριο για τη διείσδυση του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, ακόμα περισσότερο από ότι στο παρελθόν και, ταυτόχρονα, το προσεχή Αύγουστο καμία πραγματική έξοδος από το μνημόνιο δεν ετοιμάζεται αλλά η χώρα μπαίνει σε ένα μόνιμο μνημονιακού τύπου καθεστώς εποπτείας.


Μ’ άλλα λόγια όχι μόνο θα μείνουν τα μέτρα κοινωνικής καταστροφής τα οποία έχουμε υποστεί εδώ και 8 χρόνια με τα Μνημόνια του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ελληνικού κεφαλαίου, αλλά θα έλθουν και άλλα!

Την ίδια στιγμή, ισχυρότερη είναι η παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα. Περισσότερο ΝΑΤΟ στην Ελλάδα σημαίνει από τη μια πλευρά μεγαλύτερη καταστολή στους γειτονικούς λαούς και περισσότερες πιθανότητες πολεμικής εμπλοκής της χώρας με γειτονικές. Παράλληλα,  σημαίνει  μεγαλύτερη καταστολή  στο εσωτερικό ενάντια στο λαό της “δική μας χώρας”.

Έτσι, καμία σύμπτωση δεν αποτελεί η εντατικοποίηση της αστυνομικής, μαζί και της παρακρατικής φασιστικής βίας, ενάντια στη μαχόμενη νεολαία (υποθέσεις Τ. Θεοφίλου, Περικλή-Ηριάννα), ενάντια σε καταλήψεις και στέκια (Libertatia, Φαβέλα), μαζί και οι συνεχείς απειλές των δεξιών ΜΜΕ, κατά του ασύλου στα Πανεπιστήμια.

Όλα αυτά είναι προληπτικά χτυπήματα ενάντια στο νεολαιίστικο κίνημα ενόψει των μεγάλων κοινωνικών-ταξικών αναμετρήσεων που είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας. Δηλαδή, η κυβέρνηση, το αστικό κράτος ετοιμάζει το θεσμικό, αλλά και ιδεολογικό έδαφος για να καταστείλει τη νέα γενιά όταν σηκώσει κεφάλι.

Και δεν μπορούμε να μη σηκώσουμε κεφάλι! Όταν βλέπουμε τις κινήσεις της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια: τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΤΕΙ, το σπάσιμο των 4ετών κύκλων σπουδών, τα δίδακτρα στο προπτυχιακό κύκλο (σ.σ. Αρχιτεκτονική Πολυτεχνείου Πάτρας), τη διάλυση των Φοιτητικών Εστιών…

Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε:
  • όταν το 40% των νέων είναι άνεργοι,
  • όταν πάνω από το 30% είναι μερικώς απασχολούμενοι,
  • όταν ο βασικός μισθός όσων είναι κάτω από 25 ετών είναι 10% χαμηλότερο από όσους είναι πάνω από 25 ετών
  • όταν οι γονείς μας είναι υπερχρεωμένοι στις τράπεζες και το Δημόσιο,
  • όταν τους απειλούν με κατασχέσεις
  • όταν ετοιμάζουν νέες περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς
Αυτή είναι η »κληρονομιά» που μας αφήνουν τα Μνημόνια της Τρόικας, του ΣΕΒ και των κυβερνήσεων τους: χρέη αδύνατο να πληρωθούν, part-time δουλεία χωρίς δικαιώματα, μισθοί πείνας, διαλυμένη παιδεία και υγεία.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος κοινωνικής σωτηρίας για τη νεολαία από το να παλέψει για την ανατροπή όχι μόνο των συνεπειών της καπιταλιστικής χρεοκοπίας και των Μνημονίων, αλλά για την ανατροπή του ίδιου καπιταλισμού και του κράτους του. Μόνο έτσι θα αποτρέψουμε το ήδη αποφασισμένο νέο κοινωνικό σφαγείο και το επαπειλούμενο πολεμικό σφαγείο στο Αιγαίο.

Ο εχθρός βρίσκεται στη »δίκη μας » χώρα.

Είναι το ελληνικό κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το αστικό κράτος, ο στρατός και η αστυνομία.
  • Να τους ανατρέψουμε. Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,να φύγει η  Ελλάδα από ΝΑΤΟ-ΕΕ.
  • Να αποτρέψουμε την παραπέρα επιχειρηματικοποίηση της παιδείας, την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τις νέες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, τις κατασχέσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Να παλέψουμε για ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς. Δημόσια δωρεάν σίτιση -στέγαση.
  • Να παλέψουμε για λιγότερη δουλειά -δουλειά για όλους με αυξήσεις μισθών, εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.
  • Ενιαίο ταξικό μέτωπο εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων εργατών και νεολαίας! Για μια πανελλαδική συνέλευση αγώνα.
  • Ταξική διεθνιστική ενότητα με τους εργάτες της Μακεδονίας, της Τουρκίας και όλων των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο!
  • Για να ανοίξει ο δρόμο για την εργατική εξουσία και τον παγκόσμιο σοσιαλισμό !
Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο αλλά και τον κοινωνικό πόλεμο που ζούμε, επιλέγουμε το δρόμο της διεθνιστικής ενότητας με τους άλλους λαούς και της σύγκρουσης με τους καπιταλιστές της “δικής μας” χώρας και της κυβέρνησης τους.

Το βασικότερο καθήκον της νέας γενιάς είναι η επαναστατικής ανατροπής τους. Χρησιμοποιούμε κάθε μαζικό συλλογικό μέσο αγώνα, μαζί και τις κάλπες των φοιτητικών συλλόγων.

Mαύρο στις καθεστωτικές παρατάξεις ΔΑΠ -ΠΑΣΠ και όσους θέλουν τη νεολαία όμηρο της ανεργίας, της part-time εργασίας, της καταστολής ή κρέας για τα κανόνια. Μαύρο στη φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Μπλόκο). Καμιά εμπιστοσύνη στους «αριστερούς» πατριώτες -όπως της Πανσπουδαστικής (ΚΚΕ)-  που μας καλούν να αγωνιστούμε ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά μας ζητάνε να δώσουμε το αίμα μας για μία πατρίδα η οποία ανήκει στους καπιταλιστές και είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μόνο  όταν ανατρέψουμε την αστική εξουσία, όταν  αυτή γίνει σοσιαλιστική, όταν  περάσει στα χέρια των εργατών.

Στις φοιτητικές κάλπες της 16η Μάη , στηρίζουμε – ψηφίζουμε ΕΑΑΚ και προπαντός τις δυνάμεις που διαφοροποιούνται από τον «αριστερό» εθνικισμό,  για την ανάπτυξη μίας επαναστατικής διεθνιστικής αριστεράς στο φοιτητικό κίνημα.

Σ.Δ. ΟΕΝ 7/5/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου