Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Για Την «Πανεθνική Μέρα Δράσης» 30 Μάη 2018

Είναι ξεκάθαρο από το περιεχόμενο των αιτημάτων της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και από τους φορείς που συμμετέχουν σε αυτήν (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ, ΤΕΕ, ΔΣΑ, Οικονομικό Επιμελητήριο, Φαρμακευτικός και Ιατρικός Σύλλογος), ότι η κίνηση τους είναι απόλυτα αντιδραστική και εχθρική για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι μια κίνηση σε συνέχεια της υπεράσπισης του ΝΑΙ και του ΜΕΝΟΥΜΕ-ΕΥΡΩΠΗ, υπεράσπισης των ισόβιων δεσμών των Μνημονίων και του Χρέους.

Είναι μια κίνηση συνέχισης της πολιτικής τσακίσματος των δυνάμεων της Εργασίας, ιδιαίτερα της νέας γενιάς, και μετά την «έξοδο» του Αυγούστου.

Πυρήνας αυτής της αντιδραστικής πολιτικής κίνησης είναι ο Κοινωνικός Εταιρισμός και η φασιστική ιδεολογία, είναι ότι οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, οι εκμεταλλευόμενοι και οι εκμεταλλευτές, έχουν κοινά αιτήματα, κοινά συμφέροντα, κοινή έκφραση και κοινή στάση διεκδίκησης. Είναι η επωδός «όλοι μαζί μπορούμε, αφεντικά και εργάτες είμαστε ένα».

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σε αυτή την περίοδο Κρίσης για την κερδοφορία του Κεφαλαίου και αμφισβήτησης του ελληνικού καπιταλισμού, όλα τα αστικά κόμματα επιχειρούν να στοιχήσουν τους εργαζόμενους πίσω από την «εθνική» προσπάθεια και την «εθνική» ομοψυχία, που σημαίνει αδιαμαρτύρητη από το λαϊκό παράγοντα συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και αδιαμαρτύρητο σκύψιμο των εργαζομένων στην «εθνική» υπόθεση του Τουρισμού και των εξαγωγών.

Σε αυτή την συγκυρία του «εθνικού» παροξυσμού και της «πολιτικής συνεννόησης», οι Τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και οι «Επιστημονικοί Σύλλογοι» διολισθαίνουν σε μια τοποθέτηση που αποτελεί τομή στην αντιδραστική συνέχεια της πολιτικής τους. Τολμούν και υιοθετούν απροσχημάτιστα μια άποψη που μόνο η ΧΑ και ο πολιτικός πρόγονός της, ο αυριανισμός της δεκαετίας του ’80, είχε τολμήσει να ξεστομίσει : «μην κάνετε απεργίες για να μην αναγκαστούν να φύγουν οι επιχειρήσεις», «μην διεκδικείτε από τους εργοδότες πάνω από αυτά που μπορούν να σας δώσουν γιατί πριονίζετε το κλαδί πάνω στο οποίο στέκεται η Χώρα».

Αυτό είναι το πραγματικό νόημα και η πραγματική στόχευση της «πανεθνικής μέρα δράσης» και της «κοινωνικής συμμαχίας» που στην πραγματικότητα αποτελεί τη μαύρη συμμαχία του Κεφαλαίου με τα «κλασσικά» ιστορικά του στηρίγματα, την εξαγορασμένη ηγεσία των συνδικάτων και τους κυρ-Παντελήδες μαγαζάτορες.

Ζητούν «καταπολέμηση της Ανεργίας με αξιοπρεπείς όρους και αμοιβές» και εννοούν μισθούς με 400€ το μήνα, εξαήμερο, 10ωρο.

Ζητούν «Κοινωνικό Κράτος που παρέχει δίχτυ ασφαλείας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας» και εννοούν μηδενικές παροχές για την «απλή» φτώχια και ψίχουλα για την «ακραία φτώχια», εννοούν ιδιωτική υγεία, παιδεία, ασφάλιση για όσους θεωρούν «πλούσιους» δηλαδή το 95% της ελληνικής κοινωνίας.

Ζητούν «Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας» και εννοούν οι νέοι επιστήμονες στην Ελλάδα να είναι οι χειρότερα αμειβόμενοι στον πλανήτη.

Ζητούν «μείωση της υπερφορολόγησης» και εννοούν να χαμηλώσουν κι άλλο οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρήσεων, να μειωθεί η φορολογία των κερδών, να μειωθούν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές.

Ζητούν να σταματήσει «ο λαϊκισμός και η πόλωση, που κυριαρχούν στη δημόσια σφαίρα» και εννοούν να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να διαμαρτύρονται και να διεκδικούν, να υπομένουν το μαρτύριο σιωπηλά, χωρίς να ενοχλούν την ΕΕ, την Κυβέρνηση, το Κεφάλαιο και το υπηρετικό τους προσωπικό τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τους «Επιστημονικούς Συλλόγους».

Ως εδώ. Φτάνει πια. Η 30 του Μάη πρέπει να γίνει ο εφιάλτης τους.

Η απεργία που κάλεσε η ΓΣΕΕ μέσα στο πλαίσιο της «κοινωνικής συμμαχίας» και για την υποστήριξη της «πανεθνικής μέρα δράσης» αποτελεί προσβολή σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε άνεργο, σε κάθε σπουδαστή και όλοι μαζί χρειάζεται να δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει.

Η 30 Μάη θα μας βρει στο δρόμο σαν απεργούς εργαζόμενους και όχι σαν απεργούς υπηρέτες των εργοδοτών. Με ανεξάρτητη ταξική εργατική συγκέντρωση και διαδήλωση, απέναντι στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απέναντι στο Κεφάλαιο, απέναντι στις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και σία.

14/5/2018

Αριστερή Συσπείρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου