Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Καμία Στήριξη Στον Β’ Γύρο Περιφερειακών Και Δημοτικών Εκλογών

Στο όνομα της Αριστεράς, τη δημοκρατίας, της αντιδεξιάς, του αντιφασισμού, ακόμη και της διεκδίκησης μιας άλλης πολιτικής όπως και στο όνομα της κοινής δράσης(!!!) το σύνολο σχεδόν των δυνάμεων του εξωκοινοβούλιου παίρνει θέση στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών "υπέρ αριστερών υποψήφιων". Του ΚΚΕ ορισμένοι δε και υπέρ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ (ο χαρακτηρισμός "αριστερών" για εμάς τουλάχιστον δεν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ!).

Είναι να αναρωτιέται κανείς πως γίνεται από τη μια να γίνεται κριτική στο ΚΚΕ ότι είναι κόμμα "του νόμου και της τάξης", στους υποψηφίους του ότι στην καλύτερη περίπτωση περιοριζόντουσαν στη διαχείριση του "Καλλικράτη" και από την άλλη να καλείται ο λαός να τους στηρίξει.

Πως γίνεται να σέρνει κάποιος τα μύρια όσα στον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του, ανάμεσα στ' άλλα και για την αντιμεταναστευτική του πολιτική που έδωσε πόντους στους φασίστες και ρατσιστές, και να καταλήγει στην υπερψήφισή του στο ...όνομα του αντιφασισμού και του αντιρασισμού.

Απ' ότι φαίνεται γίνεται και παραγίνεται. Καθόλου τυχαία βέβαια γιατί η πολιτική λογική του κοινοβουλευτισμού, του κυβερνητισμού, του ρεφορμισμού και της συνδιαχείρισης, παρά τις φωνές περί του αντιθέτου, έχει κοινή βάση με την πολιτική λογική του ΚΚΕ. Όπως και κοινή βάση έχει η πρακτική τους στο κίνημα. Κι ας γκρινιάζουν απέναντι στο ΚΚΕ για την άρνησή του να δράσει μαζί τους από κοινού παντού την ώρα που και οι ίδιοι όσες προτάσεις κοινής δράσης κάνουν τις κάνουν για τα προσχήματα και για εντυπωσιασμό, γιατί θεωρούν ότι μπορεί να ηγεμονεύσουν και όταν δεν τους βγαίνει τότε "την κάνουν" χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Το ζήσαμε άλλωστε και στις δημοτικές όπου από τη μια γινόντουσαν προτάσεις κοινού κατεβάσματος και από την άλλη προχωρούσαν ταυτόχρονα σε συγκρότηση σχημάτων και ψηφοδελτίων πριν καν προλάβουν οι παραλήπτες των προτάσεων αυτών να απαντήσουν!

Όσο γι΄ αυτούς (ακόμη και από τον λεγόμενο χώρο του αντιφασισμού) που καλούν και σε στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στ' όνομα του αντιφασισμού,του αντιρατσισμού και του ...παρακράτους, πέρα από το ότι ισχύουν όλα τα προηγούμενα, μάλλον τους έχουν τυφλώσει τόσο πολύ οι αυταπάτες, αλλά και η πεποίθηση ότι τίποτα δεν γίνεται, που επιλέγουν το μικρότερο κακό κάνοντας ότι δεν βλέπουν ότι το ...κακό δεν είναι και τόσο μικρότερο μιας και οι διώξεις κατά αγωνιστών δεν έρχονται μόνο από το ...μακρινό παρελθόν αλλά έχουν ενταθεί κατά πολύ και μετά το 2015. Και αυτό ως ένα παράδειγμα και μόνο της έντασης της φασιστικοποίησης για να μην μιλήσουμε για τις διώξεις των τούρκων κομμουνιστών και αριστερών ή για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων.

Πολλά θα μπορούσε κανείς να πει και να γράψει γι' αυτές τις πολιτικές επιλογές και πρακτικές. Για μας είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να στηρίξουμε κανένα εκλογικό σχήμα στο β’ γύρο την ερχόμενη Κυριακή. Οι αυταπάτες περί απλής αναλογικής καταρρίπτονται, ακριβώς με αυτό τον γύρο επανάληψης των εκλογών. Πρόκειται για έναν ακόμη εκβιασμό στον ψηφοφόρο να απαρνηθεί την ψήφο του και τις απόψεις του και να συνταχθεί με τη λογική του μικρότερου κακού.

Στην ίδια λογική κινούνται και τα παναριστερά, πανδημοκρατικά, αντιφασιστικά και άλλα καλέσματα που καταλήγουν στη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Δεν μπορούμε να βλέπουμε μπροστά μας τον φασίστα και τον ρατσιστή χάνοντας την φασιστικοποίηση και τον ρατσισμό που εκπορεύονται από την πολιτική του συστήματος που υπηρετεί με ιδιαίτερο ζήλο ο ΣΥΡΙΖΑ δίνοντάς του μάλιστα και άλλοθι αριστεροσύνης.

Ούτε μπορούμε να ξεχάσουμε, στ' όνομα τίνος άραγε, την κριτική μας απέναντι στο ΚΚΕ και η οποία δεν περιορίζεται μόνο στην άρνησή του σε κοινή δράση και συνεργασίες με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς. Ειδικότερα γι' αυτό, αλλά και για τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς, μπορεί να είμαστε αυτοί που επιμένουμε, έχοντάς τη καθιερώσει ουσιαστικά και ως πολιτική έννοια, στην κοινή δράση των αριστερών και αγωνιστικών δυνάμεων, λευκή επιταγή όμως δεν δίνουμε ούτε και εμείς σε κανέναν!

Στον β’ γύρο καλούμε σε ΛΕΥΚΟ στις Δημοτικές και ΑΠΟΧΗ από τις Περιφερειακές εκλογές.

Πηγή : antigeitonies3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου