Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας Η δημοτική αρχή της Καλλιθέας συγχαίρει τη Χρυσή Αυγή

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με μια απίστευτη αλλά και προκλητική ανακοίνωση η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Καλλιθέας Άννα Φιαννάκου-Πάσχου ευχαριστεί και συγχαίρει την “Ελληνική Αυγή”, την δημοτική παράταξη δηλαδή της Χρυσής Αυγής, για το φιλανθρωπικό της έργο!

Δεν πρόκειται για μια πολιτική γκάφα της αντιδημάρχου, ούτε φυσικά για άγνοια. Η δράση της Χρυσής Αυγής έχει γίνει πια γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα – και όχι μόνο. Ολόκληρη η ηγεσία της βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπόδικη για δολοφονίες και άλλα εγκλήματα και όχι φυσικά για το “ανθρωπιστικό” της έργο. 


Τα μέλη της φασιστικής οργάνωσης, οι οπαδοί της και οι ομοϊδεάτες τους έχουν διαπράξει τα τελευταία χρόνια πλήθος επιθέσεων εναντίον μεταναστών/στριών, προσφύγων και αγωνιστών/στριών στην Καλλιθέα και στη γύρω περιοχή, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, λίγα μέτρα μόλις πιο πέρα από τα όρια του δήμου της Καλλιθέας. Η δημοτική αρχή δεν μπορεί λοιπόν να επικαλεστεί το ελαφρυντικό της άγνοιας, όταν “συγχαίρει” το τοπικό παράρτημα της φασιστικής, δολοφονικής οργάνωσης. Εδώ, πρόκειται για κάτι άλλο.

Το “φλερτ” της δημοτικής παράταξης του δημάρχου με τους φασίστες λογοδοτεί, κατ' αρχάς, σε μια σκοπιμότητα: την εκλογική υποστήριξη που μπορούν να του προσφέρουν οι φασίστες, εάν ο νυν δήμαρχος Κάρναβος περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που θα γίνουν τον Μάιο. 

Οι ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια προς τους φασίστες της “Ελληνικής Αυγής”, η παρουσία του δημάρχου στην “τελετή” μίσους που οργάνωσαν στου Μακρυγιάννη τον περασμένο Δεκέμβρη ακροδεξιοί και φασίστες για να τιμήσουν τη μνήμη των χιτών συνεργατών των ναζί (την “τελετή” μίσους “κόσμησε” με την παρουσία του και ο Μιχαλολιάκος), η ανοχή για την παρουσία της “Ελληνικής Αυγής” (εάν όχι πρόσκλησή της) κατά τη διάρκεια εθελοντικής αιμοδοσίας που οργάνωσε ο δήμος Καλλιθέας, είναι μερικά σαφή δείγματα γραφής αυτών των πολιτικών προτιμήσεων της δημοτικής αρχής. Μιας επίδειξης πολιτικής φιλίας απέναντι στους φασίστες, η οποία εξηγεί και την επιμονή των φασιστών τα τρία τελευταία χρόνια, να επιδιώκουν να παραβρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Καλλιθέας της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου, κατά τα δύο τελευταία χρόνια, παρά τις αντιδράσεις του αντιφασιστικού και δημοκρατικού κινήματος που το απέτρεψε επανειλημμένα.

Όμως υπάρχει και κάτι ακόμα χειρότερο. Ο δήμαρχος της Καλλιθέας επιδιώκει να αναδείξει τους φασίστες της “Ελληνικής Αυγής” όχι μόνο σε ρυθμιστικό παράγοντα της πολιτικής ζωής του δήμου, αλλά και σε βασικό συντελεστή μιας πολιτικής συμμαχίας ολόκληρης της δεξιάς πολυκατοικίας, με την οποία θα εκφραστούν και θα υλοποιηθούν τα συμφέροντα του τοπικού κεφαλαίου και θα προωθηθούν ακόμα πιο δυναμικά οι νεοφιλελεύθερες επιθέσεις εναντίον των λαϊκών δικαιωμάτων. Σ' αυτή τη στρατηγική που σχεδιάζει η δημοτική αρχή, οι φασίστες της “Ελληνικής Αυγής” έχουν έναν κρίσιμο ρόλο να παίξουν: αφενός να συμβάλουν στη διαμόρφωση πλειοψηφιών στο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει μετά τις εκλογές και αφετέρου να αναλάβουν τα φασιστικά τάγματα εφόδου το έργο της καταστολής και της τρομοκράτησης του λαού της Καλλιθέας, σε μορφές και διαστάσεις που δεν μπορούν να ανατεθούν στους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Αυτή η πολιτική της δημοτικής αρχής αποθρασύνει ακόμα περισσότερο τους φασίστες. Το θράσος τους έφτασε μέχρι του σημείου να υποβάλουν μήνυση εναντίον των επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας, επειδή σε ανακοίνωση της παράταξης με την οποία καταγγέλλονταν η ανοχή του δημάρχου απέναντι στους φασίστες, υπήρχε ο χαρακτηρισμός “φασίστες” και “ρατσιστές”... για τους φασίστες και τους ρατσιστές της “Ελληνικής Αυγής”.

Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας καταγγέλλουμε αυτή την προκλητική και χυδαία προσπάθεια “ξεπλύματος” της Χρυσής Αυγής που επιχειρεί η δημοτική αρχή της Καλλιθέας με τις “ευχαριστίες” που απευθύνει στο τοπικό παράρτημα της δολοφονικής, φασιστικής οργάνωσης. Καταγγέλλουμε επίσης την προσπάθεια τρομοκράτησης που επιχειρείται με τις μηνύσεις εναντίον των αντιφασιστών και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που μηνύθηκαν.

Καλούμε τον λαό της Καλλιθέας, μετανάστες/στριες και ντόπιους/ες σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Τετάρτη 6/3 στις 7.00μμ καθώς επίσης στο μεγάλο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 16/3.
  • Ισόβια στη φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής
  • Σύνορα και πόλεις ανοιχτές για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου