Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών: Όλοι Στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία Των Εργαζομένων Στην Ιδιωτική Υγεία Στις 11 Ιούνη

Παίρνουμε μέρος στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία την Τρίτη 11 Ιούνη 2019.

Ποιά είναι τα αιτήματα του Σωματείου μας.

Υπογραφή Ενιαίας Κλαδικής Σύμβασης για την ιδιωτική Υγείας με όρους:

  • Αύξηση 15% στους Βασικούς Μισθούς.
    Επαναφορά επιδομάτων, ειδικών αδειών, ωραρίων που καταργήθηκαν.
    Ακύρωση του παγώματος των επιδομάτων τριετίας – πολυετίας.
  • Κατάργηση του μισθολογικού διαχωρισμού νέων-παλιών εργαζομένων. Καμία πρόσληψη με μισθό κάτω από 751 ευρώ.

Τα αιτήματα μας είναι ρεαλιστικά και επίκαιρα γιατί:
  • Οι υπολογισμένες συνολικές απώλειες των εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία φτάνουν στο 40%, από το 2011 (υπολογισμός από τον ΟΜΕΔ στην Δ.Α.5/2016).
  • Η κερδοφορία των ομίλων εκτοξεύεται. Αυτό εκφράζεται με τις επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ σε τεχνολογικό εξοπλισμό, με τις επεκτάσεις μονάδων, τις εξαγορές κλπ.
  • Πρέπει να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου για αξιοπρεπείς μισθούς, για σταθερή δουλειά, για ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας.

Η υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης είναι Επιτακτική Ανάγκη.

Χωρίς Κλαδική Σύμβαση οι Εργοδότες προσλαμβάνουν εργαζόμενους με τους κατώτατους μισθούς, χωρίς επιδόματα, με πολύ δυσμενείς όρους. Δεν αποδίδουν επιδόματα ακόμα και σε εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί όταν ήταν σε ισχύ οι Κλαδικές Συμβάσεις. Μια σειρά αυθαιρεσίες που έχουν επιπτώσεις ακόμα και στην σωματική και ψυχική υγεία συνδέονται με την έλλειψης Σύμβασης.

Συνάδελφοι,

Οι όροι των κλαδικών Συμβάσεων είναι καθοριστικοί για την καθημερινότητα μας.

Διεκδικούμε την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης που δεν θα επαναλαμβάνει τους δυσμενείς όρους και τους χαμηλούς μισθούς που ισχύουν σήμερα, αλλά θα βελτιώνει σημαντικά τη ζωή μας.

Οι εργοδότες βρίσκονται σε μόνιμη προσπάθεια συμπίεσης μισθών και κατάργησης δικαιωμάτων. Τους ενδιαφέρει πρώτιστα το μισθολογικό κόστος γιατί από την μείωση του προκύπτουν τα κέρδη τους.

Δεν αναπαράγουμε τις αυταπάτες ότι χωρίς αγωνιστικές διεκδικήσεις, χωρίς να ασκηθεί πίεση θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου