Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Βγάζουμε Την Αντιπολίτευση Στους Δρόμους

Οι προκλήσεις από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη πέφτουν σαν το χαλάζι. Η σκούπα της αστυνομίας στα Εξάρχεια για να πατάξει την ανομία από τα ...προσφυγόπουλα, είναι μόνο το πιο πρόσφατο κρούσμα. Αλλά η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση κοιμάται και ονειρεύεται την κομματική της ανασυγκρότηση. Είναι ώρα να βγάλουμε την οργή μας στους δρόμους αρχίζοντας από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικές προκλήσεις είναι μόνο μια πλευρά της κυβερνητικής επίθεσης. Εκκενώσεις σπιτιών στα Εξάρχεια, αστυνόμευση των “ροών” των προσφύγων στα θαλάσσια σύνορα με ...Ζέπελιν στη Σάμο. Και ταυτόχρονα διαπραγματεύσεις με τη Γαλλία για αγορά φρεγατών που κοστίζουν περισσότερο από όσα λέει ο Μητσοτάκης ότι θα κόψει από τα υπερπλεονάσματα.

Τα δώρα προς τους καπιταλιστές τρέχουν έστω κι αν η οικονομία στέκεται στο χείλος μιας νέας βουτιάς. Μείωση της φορολογίας στα κέρδη, μπουλντόζες στο Ελληνικό, διευκόλυνση των απολύσεων, ενώ οι περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες κλιμακώνονται. Χτυπήματα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, στα νοσοκομεία, ακόμη και στην πυρόσβεση που βρίσκεται στην αιχμή της επικαιρότητας.

Πυρκαγιά

Ακόμη και οι G7 αναγκάστηκαν να δηλώσουν ότι προσφέρουν ένα μίζερο ποσό συμβολικά για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που καίει τον Αμαζόνιο και πυρπολεί το κλίμα. Εδώ ο Κικίλιας το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι οι πυροσβέστες που καίγονται πολεμώντας τις φωτιές θα έχουν περίθαλψη στα νοσοκομεία: άραγε το επόμενο βήμα είναι να τους αφήνουν εγκαυματίες στις βουνοπλαγιές;

Και η αξιωματική αντιπολίτευση; Τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Η Δούρου τρέχει να παραδώσει στον Πατούλη έτοιμα τα καταστροφικά προγράμματα για τον ΧΥΤΑ στη δυτική Αττική και για το λιμάνι και το ρέμα της Ραφήνας στην Ανατολική. Και ο Τσίπρας είναι απασχολημένος με την κομματική ανασυγκρότηση στα πρότυπα της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας. Το μόνο που φαίνεται να τους απασχολεί εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να ειρωνεύονται τον κόσμο που θέλει να συγκροτηθεί στα αριστερά τους.

Ο Τάσος Παππάς έγραφε στην Εφημερίδα των Συντακτών περιφρονητικά για το μοντέλο κόμματος που “συντηρεί στην κατάψυξη” την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας. Καταψύκτες των προσδοκιών της εργατικής τάξης είναι οι ηγεσίες που θεωρητικοποιούν τις κωλοτούμπες τους ως “ρεαλισμό”, όχι η επαναστατική αριστερά που μάχεται να δώσει σάρκα και οστά στις ανατρεπτικές αναζητήσεις του κόσμου.

Δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε τέτοιες προκλήσεις. Δεν αρκεί να σιχτιρίζουμε για την “γκαντεμιά” να έχεις έναν Μητσοτάκη στην κυβέρνηση. Ούτε απλά να γκρινιάζουμε για τον Τσίπρα που θέλει αντιπολίτευση πιο δεξιά και από αυτά που έκανε σαν κυβέρνηση. Οργανώνουμε τις αντιστάσεις ξεκινώντας από το διήμερο 6-7 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη με απεργία στα νοσοκομεία την Παρασκευή και πανεργατική κινητοποίηση το Σάββατο.

Η νεολαία έδειξε πόσο μαζικά μπορούμε να βγούμε στους δρόμους με ένα πετυχημένο συλλαλητήριο μέσα στο κατακαλόκαιρο όταν ψηφιζόταν η επίθεση στο πανεπιστημιακό άσυλο. Στη Θεσσαλονίκη μπορούμε να κάνουμε μια πανεργατική “μαζική έκπληξη” στα κυβερνητικά ζόμπι. Και να ανοίξουμε το χορό για ένα μαχητικό φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου