Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΚΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Το να αγωνίζεσαι ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό δεν είναι έγκλημα. Είναι τιμή και καθήκον.

Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αγαστή συνεργασία με το τουρκικό φασιστικό κράτος του Ερντογάν και τους ιμπεριαλιστές συνέλαβε στις 28 Νοέμβρη 2017 εννέα Κούρδους και Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες μετά από έφοδο στα σπίτια τους. Η Αντιτρομοκρατική προέβη στο βασανισμό τους, όπως αποδεικνύεται από τα πρησμένα μάτια, τα ανοιχτά κεφάλια και τους μώλωπες στο σώμα των αγωνιστών.
Οι συλλήψεις και η προφυλάκιση τους λίγο πριν την επίσκεψη του Ερντογάν αποτελεί μία ένδειξη «καλής θέλησης», ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία που είχε θεμελιωθεί επί Σαμαρά, όταν Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας είχε απαχθεί στη μέση του δρόμου από τις ελληνικές, τουρκικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και όταν είχε συντελεστεί πογκρόμ συλλήψεων εναντίον  μελών  αριστερών τουρκικών οργανώσεων στην Ελλάδα.
       
   Η ελληνική κυβέρνηση δε χάνει την ευκαιρία να δίνει τα διαπιστευτήριά της στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων  όπως αποδείχτηκε από την επίσκεψη του Τσίπρα στην Αμερική και τις συμφωνίες για 10ετή παραχώρηση και επέκταση της βάσης της Σούδας, τη μεταφορά πυρηνικών κεφαλών στον Άραξο, τη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία με σκοπό την άμεση χρήση τους σε βομβαρδισμούς αμάχων στην Υεμένη,την μεγαλύτερη και πιο βαθιά συνεργασία του αντιδραστικού άξονα Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου-Ελλάδας.
            Στο πλαίσιο αυτής της αντιδραστικής πολιτικής, λοιπόν, συνέλαβαν, κακοποίησαν και προφυλάκισαν 9 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, γνωστούς στο ελληνικό κίνημα για την ανοιχτή πολιτική τους δράση ενάντια στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο με πρόσχημα δήθεν την τρομοκρατία και τους μετήγαγαν σε 8 διαφορετικά καταστήματα κράτησης. Στην Τουρκία γλίτωσαν από τα λευκά κελιά αλλά στην Ελλάδα βιώνουν μια εξοντωτική και εκδικητική τιμωρία, καθώς  η φυλάκιση ανθρώπων, που δεν μιλούν καμία άλλη γλώσσα πλην της μητρικής τους, σε φυλακές μακριά από οποιονδήποτε δικό τους, αλλά και από τις συνηγόρους τους, συνιστά  την υπαγωγή τους σε βαρύτατο καθεστώς απομόνωσης.
            Η λιτότητα, η φτωχοποίηση, πάνε παρέα με την καταστολή. Μέσα σε λίγες μέρες η αστυνομία συνέλαβε εργαζόμενους που  περιφρουρούσαν την απεργία στα Market In, χτύπησε όσους διαμαρτύρονταν ενάντια στους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο, προσπάθησε να περάσει τροπολογία-ντροπή, σε άσχετο νόμο, που θα αποτελούσε ταφόπλακα για την κήρυξη των απεργιών και τροπολογία, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος, για να δώσει ο εργοδότης αποζημίωση πρέπει να αποδεικνύεται δικαστικά ο δόλος του και τέλος δε δίστασε στραφεί ενάντια στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές.  Η τρομοκράτηση του λαού και η καταστολή οποιασδήποτε φωνής που μπορεί να γεννήσει την ελπίδα για έναν κόσμο ανθρώπινο είναι στρατηγικός στόχος του κράτους.
           
 Τρομοκράτες δεν είναι όσοι αγωνίζονται ενάντια στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό  και το φασισμό. Τρομοκράτες είναι όσοι διαλύουν τις ζωές μας. Η τρομοϋστερία και η σκευωρία κατά των Τούρκων αγωνιστών δεν θα περάσει. Γι’ αυτό, καλούμε όλους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στα Προπύλαια και διαδήλωση στη Βουλή την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ. ενάντια στην επίσκεψη του φασίστα Ερντογάν και την άδικη σύλληψη των 9 αγωνιστών από την Τουρκία.

Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να διακόψει την συνεργασία της με τον τούρκικο φασισμό και να αφήσει άμεσα ελεύθερους τους 9 αγωνιστές.
Απαιτούμε την ακύρωση των συμφωνιών ΕΕ - Τουρκίας.

Για την διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών Ελλάδας - Τουρκίας.

☭ Ε.Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου