Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΟΚΔΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – Όλοι/ες στις Διαδηλώσεις – Στον δρόμο του Δεκέμβρη 2008: Εξέγερση – Αγώνας Παντού

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

9 χρόνια συμπληρώνονται απ’ τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από το πιστόλι του ειδικού φρουρού Κορκονέα και του συνεργού του Σαραλιώτη. H δολοφονία πυροδότησε μια νεολαιίστικη εξέγερση ενάντια σ’ ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, την αστυνομία. Ο «Δεκέμβρης» ήταν ένας πρώτος σεισμός, πριν κηρυχτεί και επίσημα ο ολοκληρωτικός πόλεμος ενάντια σε εργαζόμενους και νεολαία από την Τρόικα και το μνημονιακό μπλοκ. ’Ηταν ο προάγγελος των μεγάλων κοινωνικών αγώνων και συγκρούσεων που ακολούθησαν: 5 Μάη 2010, κίνημα πλατειών και απεργία 28–29 Ιούνη 2011, Κερατέα, Σκουριές κ.ά.


Σήμερα, το ίδιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα, με την προσθήκη των δωσίλογων Συριζαίων, που ξεπέρασαν σε αθλιότητα όλους τους προηγούμενους, συνεχίζει να πυροβολεί και να δολοφονεί καθημερινά, ζητάει συνεχώς νέο αίμα και θυσίες από εργαζόμενους, άνεργους, νέους. Τα μνημόνια διαρκείας που φέρνουν νέοι και παλιοί μνημονιακοί, η ασυδοσία και ο εργοδοτικός δεσποτισμός μέσα στους χώρους δουλειάς, η εκστρατεία αρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τους τραπεζίτες, οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών και οι στρατιές ξεσπιτωμένων προσφύγων που θαλασσοπνίγονται ή κλείνονται σε στρατόπεδα, η καταστολή και ποινικοποίηση των αγώνων, απειλούν να μετατρέψουν την κοινωνία σ’ ένα σωρό συντρίμμια. Η ανεργία στους νέους ξεπερνάει το 50%, το 40% ζει κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας ή γύρω απ’ αυτό, η ελαστική και «μαύρη» εργασία εξαπλώνεται παντού, τα εργατικά «ατυχήματα»–δολοφονίες έχουν πολλαπλασιαστεί. Το πετσόκομμα των δημόσιων δαπανών, μεταξύ αυτών και των αντιπλημμυρικών έργων, έχουν κοστίσει 23 ζωές στη Δ. Αττική και καταστροφή χιλιάδων νοικοκυριών σε όλη την χώρα. Η απειλή του πολέμου έρχεται πιο κοντά, με την βρώμικη εξυπηρέτηση από τον ελληνικό καπιταλισμό όλων των αμερικανονατοϊκών σχεδίων στην περιοχή μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και οι υπόλοιποι μνημονιακοί, μαζί και οι ιμπεριαλιστές, βλέπουν ότι μπροστά μας δεν βρίσκεται καμία πραγματική «σταθεροποίηση» και «ανάπτυξη» – αλλά μόνο νέα σοκ ύφεσης, φτώχειας και εξαθλίωσης, βάρβαρων μέτρων. Ξέρουν ότι εγκυμονούνται τεράστιες εκρήξεις. Γι’ αυτό οικοδομούν με ζήλο ένα τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, βασισμένο στα δικαστήρια και τα ΜΑΤ, για να καταστέλλουν τους αγώνες και τις εξεγέρσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Γι’ αυτό, παράλληλα με την οικονομική εξόντωση, προσπαθούν λυσσασμένα να τσακίσουν όλα τα δικαιώματα και τα μέσα πάλης του εργατικού κινήματος. Τα αντεργατικά τέρατα που αποφασίζονται στη βουλή ή τον Άρειο Πάγο (12ήμερη εργασία κτλ) έχουν στόχο την κατάργηση της έννοιας του μισθού, των εργατικών δικαιωμάτων και του συνδικαλισμού – μια μετατροπή των εργαζομένων σε σύγχρονους δουλοπάροικους.

Φοβούνται και μισούν ιδιαίτερα τη νεολαία, θέλουν να την πείσουν ότι είναι μια «χαμένη γενιά», γι’ αυτό εξαπολύουν λυσσαλέα επίθεση εναντίον της. Καταργούν το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία με την «αυτοχρηματοδότηση»/«αυτονομία» σχολείων και Πανεπιστημίων (που σημαίνει δίδακτρα), τη συγχώνευση/κλείσιμο σχολών. Δικαστές, κράτος, αστυνομία στήνουν βιομηχανία διώξεων, κατασκευής ενόχων και σκευωριών (π.χ. Ηριάννα), ενώ χαϊδεύουν τους συμμορίτες χρυσαυγίτες, αφήνουν τους καπιταλιστές και πλούσιους να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους, να βάζουν χέρι στο δημόσιο χρήμα, να φοροδιαφεύγουν κλπ.

Πρέπει να οργανωθούμε και να εξεγερθούμε, για να απαλλαγούμε από όλους αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές μας. Με οργάνωση, μαχητικό και ανυποχώρητο αγώνα σε σχολεία–σχολές και χώρους δουλειάς, συνελεύσεις, επιτροπές, διαδηλώσεις και καταλήψεις. Να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις και αυτοοργάνωση, Συντονίζοντας, ενώνοντας και κλιμακώνοντας τους αγώνες μας. Με στόχο τη Γενική Πολιτική Απεργία, τη δική μας Εξέγερση, που θα καθαρίσει τον τόπο από όλα τα μνημονιακά σκουπίδια και θα επιβάλλει ένα πρόγραμμα σωτηρίας, τις δικές μας ανάγκες και λύσεις, ενάντια σε κεφάλαιο–τράπεζες–τοκογλύφους, στην Ε.Ε.–κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου