Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανεπιθύμητος ο Μιχαλολιάκος στη Θεσσαλονίκη!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που επιχειρούν να οργανώσουν ομιλία του υπόδικου φύρερ Μιχαλολιάκου την Δευτέρα 10/9 στις 17.30 στα γραφεία τους. Με προκάλυμμα τα εθνικιστικά συλλαλητηρία για τη Μακεδονία, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να στήσει έναν φασιστικό πυρήνα στη Θεσσαλονίκη που θα εξαπολύει επιθέσεις, στοχοποιώντας μετανάστες, αγωνιστές, στέκια και τελικά όλο τον εργαζόμενο λαό. Ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia, η στοχοποίηση του ΕΚΧ “Σχολείο” και οι επιθέσεις στη Ναυαρίνου και τη Ροτόντα που ακολούθησαν, αλλά και η χθεσινή τους απόπειρα μετά την ΔΕΘ να συνεχίσουν τις επιθέσεις και την τρομοκρατία στο κέντρο της πόλης, δείχνουν πως πρέπει να τους σταματήσουμε άμεσα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να σηκώσουν κεφάλι.

Την ίδια ώρα που συντονισμένα Κυβέρνηση και ΜΜΕ προσπαθούν να στήσουν ένα δίπολο “δεξιά-ακροδεξία ή ΣΥΡΙΖΑ” ως απάντηση στις ακροδεξιές κραυγές της ΝΔ, η Κυβέρνηση προχωρά σε συμφωνία με τη Μέρκελ που προβλέπει άμεσες απελάσεις προσφύγων προς την Ελλάδα ως χώρα υποδοχής. Ευθυγραμμίζεται συνεχώς με τις ρατσιστικές φωνές των Σαλβίνι, Ζεεχόφερ, Κουρτς και Όρμπαν που θέλουν ψηλότερα τείχη για την Ευρώπη-Φρούριο. Πρόκειται για επιλογές που επιδιώκουν να στρέψουν την οργή του κόσμου προς τα δεξιά και να οδηγήσουν στο τσάκισμα των εργατικών και δημοκρατικών κατακτήσεων και το γονάτισμα του εργαζόμενου λαού.

Σε αυτές τις συνθήκες η ακροδεξιά και οι φασίστες προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι. Η ομιλία που θέλουν οι χιτλερικοί να οργανώσουν στις 10 Σεπτέμβρη, για ν' αντλήσουν νομιμοποίηση από τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, έρχεται ως επιστέγασμα του χώρου που επιδιώκουν να καταλάβουν στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Αποτελεί συνέχεια των προκλήσεων όπως η απειλή του Μπαρμπαρούση για πραξικόπημα από το βήμα της Βουλής.

Ο εργαζόμενος λαός όμως ξέρει ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί του. Στο πρόσωπό τους βλέπει τους δολοφόνους του Φύσσα, τα εργοδοτικά σωματεία των εφοπλιστών στο Πέραμα, τους μπράβους των εργοδοτών που επιτίθενται σε απεργιακές περιφρουρήσεις σε όλη την Ελλάδα, τους θρασύδειλους που επιτίθενται σε εννιάχρονα παιδιά.


Παράλληλα μεγαλώνει η αγανάκτηση ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς διεθνώς, όπως έδειξαν οι κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος στη Γερμανία και την Ιταλία.

Ενόψει και της μαύρης επετείου των 5 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει το σημερινό τους μάζεμα. Ούτε σπιθαμή γης δεν πρέπει να αφήσουμε σε αυτούς που θέλουν να σκορπίσουν το σκοτάδι στην πόλη μας.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου