Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κάλεσμα σε αντιφασιστικό-αντιπολεμικό συλλαλητήριο, Παρασκευή 12/10 Προπύλαια

ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

Παρασκευή 12/10, αντιφασιστικό – αντιπολεμικό συλλαλητήριο, 6:30 μ.μ., Προπύλαια
         
 12 Οκτώβρη 1944: η Αθήνα απελευθερώνεται από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Η πείνα και η εξαθλίωση, ο πόλεμος, οι εκτελέσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα μπλόκα στοίχισαν στη χώρα μας 1,2 εκατομμύρια νεκρούς. Η ηρωική μάχη του λαού μας, ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, με πρωτεργάτες το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, ο αντιφασιστικός αγώνας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης, έσπρωξε στις τρύπες τους τα πολεμοκάπηλα φασιστικά και ναζιστικά αποβράσματα, φέρνοντας τη λήξη του ιμπεριαλιστικού Β΄παγκοσμίου πολέμου, ανοίγοντας το δρόμο για μια άλλη κοινωνία χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση. Κι αν τελικά έμεινε στη μέση του δρόμου, κι αν οι δοσίλογοι κι οι συνεργάτες των κατακτητών βρέθηκαν μετά στην εξουσία, αυτός ο ηρωικός αγώνας δεν χάνει σε τίποτε από το μεγαλείο του. Γίνεται παράδειγμα και παρακαταθήκη για το σήμερα και το αύριο.

         
74 χρόνια μετά, οι νοσταλγοί του Χίτλερ, κυκλοφορούν στους δρόμους, τραμπουκίζοντας και δολοφονώντας μετανάστες και αγωνιστές. Πολλοί προσπαθούν να πουν την ιστορία αλλιώς, επιχειρώντας να επαναφέρουν στο προσκήνιο τη χολέρα των εθνικιστικών, μισαλλόδοξων, ρατσιστικών ιδεολογιών. Οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ, η φτώχεια, η εξαθλίωση και η καταστολή που επιβάλλουν με τα μνημόνια λιτότητας, στρώνουν χαλί στην ενίσχυση του ρατσισμού και του φόβου του “πρόσφυγα”, του “ξένου”, του “διαφορετικού”. Την ίδια στιγμή αυτές οι κυβερνήσεις κάνουν τα στραβά μάτια στη δράση των σύγχρονων ταγμάτων θανάτου της Χρυσής Αυγής και άλλων παρόμοιων φασιστικών εσμών.
          
  Τα εθνικιστικά και θρησκευτικά μίση σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, αναθερμαίνονται και σιγοντάρονται, προκειμένου να δόσουν την αφορμή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και γενοκτονίες για χάρη των κερδών και της επέκτασης του κεφαλαίου. Στη δική μας γειτονιά, η κυβένρηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συσφίγγει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, επεκτείνοντας τις ήδη υπάρχουσες συμφωνίες για νέες βάσεις – ορμητήρια θανάτου στην περιοχή. Συμμετέχει στις δολοφονικές επιχειρήσεις, βάζοντας το λιθαράκι της στη δυστυχία και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, εμπλέκοντας τη χώρα σε επικίνδυνα παιχνίδια πολέμου. Παίζει τον δικό της ιδιαίτερο ρόλο στην περιοχή, επιδιώκοντας την ενίσχυση του ντόπιου κεφαλαίου εις βάρος των λαών των Βαλκανίων.
           
 Mόνο οι λαοί μπορούν να βάλουν στοπ στα παιχνίδια πολέμου και στις ιδεολογίες του μίσους που αποπροσανατολίζουν από τον πραγματικό εχθρό: το κεφάλαιο και τους εκφραστές του, τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς που το υπηρετούν.
            
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί στο αντιφασιστικό – αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 12/10, που διοργανώνουν αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, προσφυγικές και αντιπολεμικές συλλογικότητες.
  • Για να καταδικαστούν οι δολοφόνοι της ΧΑ και να τσακιστεί ο φασισμός και ο ρατσισμός
  • Για γειτονιές, σχολεία νοσοκομεία ανοιχτα για πρόσφυγες και μετανάστες και ελεύθερη μετακίνησή τους
  • Για να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες της ΕΕ. Όχι στην Ευρώπη Φρούριο. Σύνορα Ανοιχτά για Πρόσφυγες και Μετανάστες
  • Για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου
  • Για να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς
  • Για να δοθούν λεφτά για την παιδεία, την υγεία, τους εργαζόμενους και όχι για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς
  • Καμία εμπλόκή της χώρα στα επικίνδυνα παιχνίδια πολέμου στη Συρία και σε όλη τη Μέση Ανατολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου