Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για τις δηλώσεις της υπ. Πολιτισμού ενάντια στην απεργία των εργαζομένων στο υπουργείο. Πόσο "κοστίζει" μια απεργία;

Σε νέο κρεσέντο θατσερικού τύπου δηλώσεων επιδόθηκε χτες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η υπουργός κ. Ζορμπά απείλησε -εμμέσως πλην σαφώς- ότι οι απεργίες θα φταίνε για τις ιδιωτικοποιήσεις στη φύλαξη και την καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων, ενώ ο υφυπουργός Κ. Στρατής πληροφόρησε το φιλοθεάμον κοινό ότι η απεργία στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία "θα κοστίσει έσοδα μισού εκατομμυρίων ευρώ".

Αυτά τα λένε οι πολιτικοί υπεύθυνοι της παράδοσης της πολιτιστικής κληρονομιάς και όλου του δημόσιου πλούτου στο Υπερταμείο! Κουνάνε το δάχτυλο και απειλούν απεργούς που θα χάσουν το μεροκάματό τους για να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και να μην ιδιωτικοποιηθούν τα μνημεία. Απειλούν ότι οι απεργοί θα φταίνε για την "ιδιωτικοποίηση" αυτοί που ούτως ή άλλως έχουν υπογράψει την ιδιωτικοποίηση των πάντων, από το νερό μέχρι τα εισιτήρια της Ακρόπολης!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμπαραστέκεται στα αιτήματα της απεργίας των υπαλλήλων, μόνιμων και συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενάντια στο Υπερταμείο, για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και κάθε δημόσιου αγαθού.

Καλούμε αύριο στις συγκεντρώσεις:
  • Αθήνα 10.30 στην Ακρόπολη,
  • Θεσσαλονίκη 11 πμ στον Λευκό Πύργο,
  • Πάτρα 9 πμ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
  • Ηράκλειο 11πμ στο Μουσείο
  • Χανιά 11πμ στο Φρούριο Φιρκά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου