Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 45 χρόνια από το Πολυτεχνείο, 100 χρόνια από τη Γερμανία του 1918: Μία μόνο λύση - επανάσταση!

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου που γκρέμισε τη Χούντα. Η φετινή πορεία το Σάββατο 17 Νοέμβρη είναι η στιγμή που χιλιάδες θα θυμίσουν ότι ο δρόμος του Νοέμβρη ήταν επαναστατικός. Και το μήνυμα αυτό θα γίνει ακόμη πιο δυνατό καθώς αυτές τις μέρες τιμούμε τα εκατόχρονα της επανάστασης στη Γερμανία που σταμάτησε το σφαγείο του Πρώτου Παγκόσμιου Πόλεμου.

Ο συνδυασμός αυτός υπογραμμίζεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι ταυτόχρονα τιμούμε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΚΕ και της ΓΣΕΕ. Οι ρίζες του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς στην Ελλάδα είναι επαναστατικές. Αυτή είναι μια πολύτιμη κληρονομιά για τον κόσμο που δίνει τις μάχες του σήμερα.

Σκληροί αγώνες
Πηγαίνουμε προς τις μεγάλες αυτές ιστορικές επετείους δίνοντας σκληρούς αγώνες μέσα στις σημερινές συνθήκες. Η φασιστική απειλή σηκώνει κεφάλι ξανά. Η μαζική δολοφονία Εβραίων από ακροδεξιό οπαδό του Τραμπ στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ και η εκλογική νίκη του Μπολσονάρο στη Βραζιλία ήρθαν να συνδεθούν με τις ακροδεξιές προκλήσεις στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ιταλία. Στις γειτονιές της Αθήνας, αντιφασιστικές διαδηλώσεις απαντούν στις επιθέσεις των νεοναζί στο Πέραμα, στο Ν. Ηράκλειο, στο Ελληνικό. Την Τρίτη 13 Νοέμβρη διαδηλώνουμε στο Εφετείο απαιτώντας να προχωρήσει πιο γρήγορα η δίκη της Χρυσής Αυγής για να φτάσουμε στην καταδίκη των δολοφόνων που επιχειρούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 14 Νοέμβρη δίνουμε τη μάχη της απεργίας διεκδικώντας λεφτά για τις εργατικές ανάγκες και όχι για τους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους. Είναι πρόκληση μια κυβέρνηση που λέει ότι έχει το πρόσημο της Αριστεράς να αντιμετωπίζει τις εργατικές διεκδικήσεις με το σταγονόμετρο την ώρα που τα λαμόγια του καπιταλισμού κάνουν πάρτι. “Λείπουν” τα λεφτά για προσλήψεις, αλλά οι “χρυσές βίζες” καλά κρατούν. “Δεν υπάρχουν” λεφτά για τα νοσοκομεία, αλλά χορεύουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τις κομπίνες του Μελισανίδη, της Folli-follie και όλων των άλλων κυκλωμάτων της “υψηλής κοινωνίας”.

“Οι προλετάριοι πέφτουν, η κερδοσκοπία ανεβαίνει” έγραφε η Ρόζα Λούξεμπουργκ πριν από εκατό χρόνια. Το σύστημα δεν έχει αλλάξει, παραμένει απάνθρωπο όπως ήταν από τη γέννησή του. Και η λύση απέναντι στην απανθρωπιά παραμένει η ίδια: να οργανώσουμε τη δύναμη της εργατικής τάξης μέχρι να κάνει μια νικηφόρα επανάσταση που θα στείλει όλη αυτή τη βρωμιά να ανταμώσει τον Κάιζερ, τον Χίτλερ και τη Χούντα στα αζήτητα της Ιστορίας.
Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου