Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΟΚΔΕ - Σπάρτακος Η λάμψη της εξέγερσης είναι παντοτινή! 45 χρόνια μετά…

ΟΚΔΕ - Σπάρτακος

Το «τέλος» των μνημονίων και η συνέχεια των μνημονιακών πολιτικών είναι το πολιτικό φόντο του φετινού εορτασμού του Πολυτεχνείου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκινάει την προεκλογική της εκστρατεία με κίβδηλες και μίζερες υποσχέσεις για τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα με την υπόσχεση για σταθερότητα και κερδοφορία για τα αφεντικά. Η Νέα Δημοκρατία σε ένα κρεσέντο εθνικισμού και νεοφιλελεύθερων υποσχέσεων μπαίνει κι αυτή στο κυνήγι των εκλογών, προσπαθώντας να ξανακερδίσει την υποστήριξη της αστικής τάξης, με ιδιωτικοποιήσεις, πετσόκομμα εργασιακών δικαιωμάτων και περισσότερη «τάξη και ασφάλεια».

Σε μια χρονιά συνεχών εκλογών το εργατικό κίνημα έχει την ευκαιρία να ξαναβγεί στο προσκήνιο και να μην μείνει στην αναμονή της εφαρμογής των όποιων προεκλογικών υποσχέσεων. Να αφήσει πίσω του την αμηχανία που του έφερε η εκλογή ΣΥΡΙΖΑ και να μπει σε μια εποχή ανασυγκρότησης και μάχης. Τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια υπάρχουν, από τις μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο σχολείο Γαβρόγλου, μέχρι τις οργισμένες διαδηλώσεις για τη ρατσιστική δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, και από την επιστροφή των γενικών φοιτητικών συνελεύσεων και καταλήψεων μέχρι τις απεργίες που επιμένουν να γίνονται παρά το ξεδιάντροπο σαμποτάζ της ΓΣΕΕ. Είναι καιρός το κίνημα να αντεπιτεθεί, κατανοώντας ότι στα βουλευτικά έδρανα, είτε της αστικής κυβέρνησης, είτε της αστικής αντιπολίτευσης, κάθονται μόνο εχθροί.

Στις 17 Νοέμβρη δεν τιμούμε μόνο τον αγώνα που δόθηκε 45 χρόνια πριν. Τιμούμε την αταλάντευτη στάση της νεολαίας και των εργαζομένων. Παίρνουμε το μάθημα της αυτοοργάνωσης ενάντια στη γραφειοκρατία και στο διαλυτικό ρόλο της ρεφορμιστικής αριστεράς. Εμπνεόμαστε από τον μαχητικό αγώνα ενάντια στην χούντα, τους ιμπεριαλιστές, τους χαφιέδες και κάθε λογής υποστηρικτή εκείνου του σάπιου πολιτικού συστήματος. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη σημερινή κυβέρνηση, που υποτίθεται ότι τιμά το αντιφασιστικό, αντικατασταλτικό και αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου και υπερασπίζεται τη «δημοκρατία» ενάντια στην ακροδεξιά, ενώ την ίδια στιγμή αποτίει φόρο τιμής σε έναν φασίστα προβοκάτορα, καταλαμβάνει με ΜΑΤ ολόκληρες περιοχές της χώρας, προγραμματίζει νέες νατοϊκές βάσεις. Τιμούμε τους αγώνες της τάξης μας με το Πολυτεχνείο ανοιχτό και πολυσυλλεκτικό, με τα εργατικά συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα σχολεία, τους παλαίμαχους αγωνιστές, τη νεολαία, τις πολιτικές οργανώσεις.

Στις 17 Νοέμβρη διαδηλώνουμε για να διαφυλάξουμε το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Διαδηλώνουμε ακόμα και απαιτούμε ψωμί-παιδεία-ελευθερία. Διαδηλώνουμε ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, για να τσακίσουμε την Χρυσή Αυγή και όλες τις φασιστικές συμμορίες. Διαδηλώνουμε για αυξήσεις στους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Διαδηλώνουμε για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλες και για όλους, χωρίς ταξικούς φραγμούς. Διαδηλώνουμε για την ελευθερία και το δικαίωμά μας στην διαφορετικότητα, ενάντια στους «νοικοκυραίους», την «τάξη και την ασφάλεια». Διαδηλώνουμε για την ειρήνη ενάντια στους πολέμους και τον εθνικισμό μαζί με τα ταξικά μας αδέρφια σε Αλβανία, Τουρκία, Μακεδονία.. Διαδηλώνουμε ενάντια σε κάθε αναγνώριση ως συνομιλητή των φασιστών και εθνικιστών από την πλευρά της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Διαδηλώνουμε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων. Διαδηλώνουμε για ανοιχτά σύνορα για όλους, μετανάστες και πρόσφυγες. Διαδηλώνουμε με όλους και για όλους της γης τους κολασμένους ενάντια στο σύστημα που γεννά την αδικία και την καταπίεση και στους ντόπιους και διεθνείς εκπροσώπους του.

Όλες και όλοι στο 3ήμερο του Πολυτεχνείου.

Όλες και όλοι στην πορεία το Σάββατο 3μμ, πλατεία Κλαυθμώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου