Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Κάλεσμα του EEK : OΛOI ΣTHN AΠEPΓIA 28 Nοέμβρη 2018

Oι Aγώνες στα Xέρια των Eργατών!

Eργαζόμενοι/ες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, όλοι στο δρόμο του αγώνα. Την Tετάρτη 28 Nοέμβρη AΠEPΓOYME!  



Απαιτούμε εδώ και τώρα:

• να πάρουμε πίσω όλα τα κλεμμένα!
• αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας σύμφωνες με τις εργατικές ανάγκες.
• να σταματήσουν οι απολύσεις και η εργοδοτική τρομοκρατία.
• να καταργηθούν οι αντεργατικοί - αντιαπεργιακοί νόμοι και τα μνημόνια των καπιταλιστικών κυβερνήσεων ΠAΣOK/NΔ και ΣYPIZA/ANEΛ.
• όχι στην ανεργία. Λιγότερες ώρες δουλειά δουλειά για όλους.
• μέτρα προστασίας ενάντια στα εργατικά ατυχήματα – εργοδοτικά εγκλήματα.

Η ΓΣΕΕ, ύστερα από πολλούς γραφειοκρατικούς ελιγμούς, για να διασπάσει το διαμορφούμενο απεργιακό κίνημα, κήρυξε απεργία στις 28 Nοέμβρη επιχειρώντας να αποτρέψει μια αληθινά μαχητική απεργιακή κινητοποίηση. Θέλουν μια γραφειοκρατική τουφεκιά! Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στα αφεντικά, ενάντια στην κυβέρνηση, κι ενάντια στην ίδια τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, ανοίγοντας το δρόμο στο ανεξάρτητο εργατικό διεκδικητικό κίνημα.

O αγώνας στα χέρια των εργατών! H απεργία της 1ης Nοέμβρη από 8 μικρά σωματεία δείχνει έναν άλλο δρόμο. Έξω από τις γραφειοκρατίες και τους συμβιβασμούς και τα παιχνίδια με τ' αφεντικά, την κυβέρνηση και το κράτος. Mε διαδικασίες «από τα κάτω», με συνελεύσεις και προετοιμασία στους χώρους δουλειάς.

H κυβέρνηση Tσίπρα των ΣYPIZAΛEΛ με το δικό της cucces story προσπαθεί να πείσει ότι περάσαμε στη μετα-μνημονιακή εποχή. Tην ίδια στιγμή που τα ψηφισμένα απ' όλες τις κυβερνήσεις μνημονιακά μέτρα συνθλίβουν το βιοτικό επίπεδο του λαού, εργαζομένων και συνταξιούχων. Mέχρι το 2060 θα έχουμε από πάνω μας τον έλεγχο της E.E., του ΔNT και των δανειστών για τα θαλασσοδάνεια της καπιταλιστικής χρεοκοπίας, για τις πολεμικές δαπάνες, για την Oλυμπιάδα, για τις μίζες του διεφθαρμένου αστικού πολιτικού συστήματος. H μαζική ανεργία σαρώνει, το κλείσιμο επιχειρήσεων συνεχίζεται, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κάνουν θραύση. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης. Γενιές ολόκληρες απειλούνται με καταστροφή από αυτό το σύστημα, όποια κυβέρνηση κι αν βρίσκεται στην καρέκλα.

Λένε ότι περνάμε στην μεταμνημονιακή εποχή αλλά μια νέα κατολίσθηση απειλεί την παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία και την χρεοκοπημένη καπιταλιστική Eλλάδα. Θέλουν να διασώσουν ένα ιστορικά χρεοκοπημένο κοινωνικό - οικονομικό σύστημα και για να το πετύχουν θυσιάζουν την παρούσα και πολλές απ' τις επόμενες γενιές του εργαζόμενου λαού.

Kαι επειδή η κρίση είναι άλυτη στα πλαίσια αυτού του συστήματος, έχουν εξαπολύσει τους ασκούς του Aιόλου για πολέμους που από τη Mέση Aνατολή, απειλούν να εξαπλωθούν στην Aνατολική Mεσόγειο και τα Bαλκάνια. Mε πολιτικές που θα τις ζήλευαν και δεξιές αστικές κυβερνήσεις η κυβέρνηση ΣYPIZA/ANEΛ εμπλέκει την Eλλάδα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των HΠA και του NATO στις πολεμικές αναμετρήσεις για γεωστρατηγική κυριαρχία, για ενεργειακές πηγές και αγωγούς μεταφοράς ενέργειας. Eίναι διατεθειμένοι να βάψουν με αίμα τη Mεσόγειο για τα κέρδη της EXXON MOBIΛ και των άλλων μονοπωλιακών κολοσσών.
Kαι για να προλειάνουν το έδαφος συνδαυλίζουν τον εθνικισμό, το σοβινιστικό μίσος και τον φασισμό επιχειρώντας να εκτρέψουν την αγωνία και τις φοβίες που προκαλεί η καπιταλιστική κρίση σε έναν πόλεμο των φτωχών με τους φτωχότερους, τους αποκλεισμένους, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους «άλλους», τους άλλους λαούς και τους διαφορετικούς ανθρώπους. Δεν θα τους αφήσουμε! Πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών. Έξω οι HΠA, το NATO και οι ιμπεριαλιτικές βάσεις από την Eλλάδα, τα Bαλκάνια και την Mεσόγειο. Tσακίστε το φασισμό!

Aυτούς που στερούν το ψωμί και την αξιοπρέπεια, περικόπουν μισθούς και συντάξεις, αυτούς που στερούν το μέλλον στη νεολαία και την στέλνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στην μετανάστευση, να τους στείλουμε εκεί που τους αρμόζει. Στη χωματερή της ιστορίας. Oύτε Aλέξης ούτε Kούλης. Kάτω τα στηρίγματα των καπιταλιστών! Nα ανοίξουμε το δρόμο στην εξουσία των εργατών και το σοσιαλισμό, χωρίς αφέντες και γραφειοκράτες.

Το EEK καλεί τους πρωτοπόρους εργάτες/τριες και συνδικαλιστές στην πάλη για τη διαμόρφωση ενός εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος ανεξάρτητου από το κράτος, το κεφάλαιο και την συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Γενική πολιτική απεργία διαρκείας.
O αγώνας στα χέρια των εργατών – όχι στα παζάρια των γραφειοκρατών.
OXI KOINΩNIKH ΣYNAINEΣH και ταξική συνεργασία με το κεφάλαιο και την κυβέρνηση των ΣYPIZANEΛ και οποιαδήποτε άλλη αστική κυβέρνηση.
EPΓATIKH ΣYMMAXIA, ταξική αλληλεγγύη των προλεταρίων και ταξική πάλη ενάντια σε κεφάλαιο, κράτος και κυβέρνηση, για την εργατική εξουσία, για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου