Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΜΕΤΑΒΑΣΗ: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναμετριέται με το «Νόμο και την Τάξη» της ΕΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

Με θλίψη αλλά και με αγανάκτηση ο κόσμος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και ευρύτερα είδε δημοσιευμένη προεκλογική ηλεκτρονική αφίσα συνιστώσας του μετώπου με το λογότυπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που χαρακτηρίζει το ΚΚΕ και τη ΛΑΕ ως δυνάμεις «του Νόμου και της Τάξης» καλώντας σε «αντάρτικη στάση και ψήφο».
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΜΕΤΑΒΑΣΗ δίνουν τη μάχη πάνω από όλα απέναντι στην πραγματική «Αριστερά του Νόμου και της Τάξης» που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του, απέναντι στην ΕΕ, τη ΝΔ και την Ακροδεξιά που είναι οι μέντορες αυτής της αντιδραστικής ιδεολογίας.
 
Έχουν αυτοπεποίθηση και ζητούν την ψήφο και τη στήριξη των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας κυρίως με βάση το δικό τους αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, κομμουνιστική ιδεολογία και εργατικό πολιτισμό και δεν έχουν ανάγκη από αντιγραφές των μεθόδων αρνητικής διαφήμισης του αστικού πολιτικού μάρκετινγκ για να πείσουν.

Σέβονται τις μεγαλειώδεις επαναστατικές παραδόσεις του ΕΑΜ, του ΔΣΕ και του λαού μας και δεν τις ευτελίζουν ψηφοθηρικά. Αυτή η πρακτική ανήκει στον Τσίπρα που τολμά να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Άρη Βελουχιώτη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι δυνάμεις της κομμουνιστικής χειραφέτησης ασκούν αυστηρή, συντροφική και γόνιμη κριτική στις άλλες δυνάμεις της μαχόμενης ρεφορμιστικής Αριστεράς, σε κάθε περίπτωση που υποκύπτουν σε πλευρές της αστικής πολιτικής, του πολιτισμού και της πρακτικής του κοσμοπολιτισμού και του εθνικισμού, χωρίς να ξεπέφτουν σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, όπως «σταλινοφασίστες», που θρέφουν την εξομοίωση «κομμουνισμού και φασισμού», η οποία εκπορεύεται από την ΕΕ.

Ανοίγουν γέφυρες κοινής δράσης και ουσιαστικού διαλόγου για να αντιμετωπιστεί η νέα επίθεση που ετοιμάζεται μετά τις πολλαπλές εκλογές, χωρίς να υποστέλλουν αυτή την κριτική και κρατώντας την αυτοτέλειά τους.

Και θα αντιμετωπίσουν με σθένος και ψυχραιμία τις πρακτικές αξιοποίησης ορισμένων ηγεσιών και ρευμάτων, τέτοιων λαθών και αντιλήψεων, όπως το παραπάνω, για να χτυπήσουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την αντικαπιταλιστική Αριστερά και την ανάγκη ενός σύγχρονου εργατικού και λαϊκού μετώπου ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και του φασισμού, στο όνομα της επιβεβαίωσης ενός περιχαρακωμένου «κόμματος».

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ δίνει τη μάχη με αποφασιστικότητα και σκέψη, με κριτική και αυτοκριτική, για την ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του αντικαπιταλιστικού μεταβατικού προγράμματος, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, του εργατικού και λαϊκού πολιτισμού, στις εκλογές και μετά από αυτές.

Για την αναγκαία υπέρβαση της σημερινής κατάστασης στην Αριστερά και το εργατικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου