Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Γενική Απεργία Κατά Των Μέτρων Λιτότητας Στην Αργεντινή

Οι διαδηλώσεις εναντιώνονται επίσης στην αύξηση των τελών των υπηρεσιών, αποτέλεσμα των κυβερνητικών προσπαθειών που υπέγραψε με το ΔΝΤ

Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αργεντινή, καθώς τα μεγαλύτερα συνδικάτα κάλεσαν σε γενική απεργία εναντίον των μέτρων λιτότητας που έλαβε ο πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι.

«Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση επιδεινώνεται μέρα τη μέρα και ο πληθωρισμός καταστρέφει την αγοραστική δύναμη των μισθωτών», αναφέρει η ισχυρή εργατική συνομοσπονδία CGT. 


Οι διαδηλώσεις, σήμερα Τετάρτη, εναντιώνονται επίσης στην αύξηση των τελών των υπηρεσιών, αποτέλεσμα των κυβερνητικών προσπαθειών να μειωθεί το έλλειμμα βάσει μιας χρηματοδοτικής συμφωνίας που υπέγραψε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τα υψηλά τέλη επέτειναν τα επίπεδα φτώχειας.

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει σοβαρά τις πιθανότητες επανεκλογής του Μάκρι, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, με τη δημοτικότητά του να πλήττεται από τον υψηλό πληθωρισμό, τις απώλειες θέσεων εργασίας και το αδύναμο πέσο.

Η γενική απεργία προκάλεσε χάος στα αεροδρόμια και είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες σε σημαντικά λιμάνια εξαγωγής σιτηρών, ενώ δεν λειτούργησαν τα μέσα μεταφοράς και πολλά σχολεία, γραφεία και τράπεζες.

Πηγή : efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου