Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΜΕΤΑ: Για Τη Ρατσιστική Επίθεση Κατά Της Κ. Κούνεβα Από Στέλεχος Της ΝΔ

Ακόμα δεν ολοκληρώθηκε η πλήρης καταγραφή των εκλογικών αποτελεσμάτων, και η σκυτάλη της αλαζονείας και η έχθρα στον κόσμο της εργασίας περνά στα στελέχη της ΝΔ που βιάζονται να επανέλθουν στην κυβέρνηση, για να ολοκληρώσουν τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές.

Τρανταχτή απόδειξη είναι η σημερινή ενέργεια του Κώστα Στεφανίδη, μέλους της Γραμματείας Οργανωτικού της ΝΔ και συντονιστή ετεροδημοτών, που με μια χυδαία ανάρτησή του στο facebook, μέσα από ύβρεις και ρατσιστικά σχόλια, επετέθη εναντίον της ευρωβουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην καθαρίστριας και συνδικαλίστριας, Κωνσταντίνας Κούνεβα, που δεν επανεξελέγη στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Μέσα από την ανάρτησή του, ο Κ. Στεφανίδης αναρωτήθηκε αν θα επιστρέψει στην προηγούμενη δουλειά της η Κ. Κούνεβα, επειδή ψάχνει «γυναίκα για γενική το Σάββατο».



Το ΜΕΤΑ καταδικάζει το ρατσιστικό ντελίριο του στελέχους της ΝΔ, που ναι μεν διέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδεικνύει όμως τον πολιτισμό και την κουλτούρα των στελεχών της ΝΔ και γενικότερα των εκπροσώπων των αστικών κομμάτων απέναντι στους αδύναμους και στον κόσμο της εργασίας. Το ΜΕΤΑ, μπορεί να διαφωνεί με τις πολιτικές επιλογές της Κ. Κούνεβα, δηλώνει όμως την απόλυτη συμπαράστασή του απέναντι σ’ αυτή τη ρατσιστική επίθεση, που στο πρόσωπο της Κούνεβα λοιδορούνται οι γυναίκες καθαρίστριες και γενικότερα τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Για όσους δε το γνωρίζουν εκεί στη ΝΔ, η Κ. Κούνεβα επέζησε έπειτα από την επίθεση με οξύ που δέχτηκε, από τη «μαφία» των ιδιωτικών εταιρειών καθαριότητας που, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα τις έδιωχνε από όλα τα δημόσια κτήρια, λυμαίνονται και σήμερα το Δημόσιο και θέλουν να συνεχίσουν ακόμα πιο ενισχυμένοι.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες. Η ενδεχόμενη άμεση επανάκαμψη της ΝΔ στην κυβέρνηση, οφείλεται κυρίως στο ότι από το 2015, αντί να υπάρξει αλλαγή πολιτικής και κατάργηση όλων των μνημονιακών αντεργατικών νόμων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απογοήτευσε τον κόσμο και συνέχισε τις ίδιες πολιτικές, ψήφισε, μαζί με όλα τα μνημονιακά κόμματα, μέσα σε αυτά και το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 3ο μνημόνιο και ολοκλήρωσε τις εκκρεμότητες του 1ου και 2ου μνημονίου.

Δυστυχώς, με την πολιτική της, η σημερινή κυβέρνηση «ξέπλυνε» τις παλιές μνημονιακές δυνάμεις, οι οποίες σήμερα έρχονται να συνεχίσουν την εφαρμογή των αντιλαϊκών και αντεργατικών τους πολιτικών. Ενόψει και των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, οι εργαζόμενοι πρέπει να τοποθετηθούν προτάσσοντας τα συμφέροντά τους και να μην υποκύψουν σε διαλείμματα και εκβιασμούς, επιβραβεύοντας  όλους αυτούς που ψήφισαν, εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν τις αντεργατικές, νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές.

 Πηγή : ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου