Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΠΕΡΑΜΑ Νεκρός Μεταλλεργάτης Που Έπεσε Από Σκαλωσιά Σε Ιδιωτικό Ναυπηγείο

Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μάη σε ιδιωτικό ναυπηγείο στο Πέραμα.

Σύμφωνα με μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, που από την πρώτη στιγμή έφτασαν στον τόπο του δυστυχήματος, πρόκειται για 42χρονο εργάτη από τη Ρουμανία, ο οποίος εργαζόταν στο ναυπηγείο «ΑΤΛΑΣ», μέλος του συνεργείου «Μπαϊρακτάρης», όταν κατά την διάρκεια εργασιών αποξήλωθηκε σκαλωσιά που ήταν τοποθετημένη περιμετρικά σε ιδιωτικό σκάφος, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε στο έδαφος από μεγάλο ύψος, χτυπώντας στο κεφάλι.

Ο άτυχος εργάτης διεκομίστηκε στο Θριάσειο Νοσοκομείο, ενώ στο σημείο του δυστυχήματος στο Πέραμα παραμένουν μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Πηγή : 902

1 σχόλιο:

  1. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Επιχειρήσεις σε Πειραιά και Σαλαμίνα την Τετάρτη 22 Μάη 2019, απαιτώντας την λήψη και τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με αφορμή το νέο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μάη σε ιδιωτικό ναυπηγείο στο Πέραμα.

    Στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας, θα γίνει συγκέντρωση των εργαζομένων στις 10 το πρωί της Τετάρτης 22 Μάη στις δεξαμενές Βασιλειάδη στον Πειραιά και πορεία στο ΥΕΝ.

    Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στην κοινή συνεδρίαση των ΔΣ του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, που έγινε αμέσως μετά το νέο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα.

    Επίσης αποφασίστηκε το πρωί της Τρίτης 21 Μάη 2019 να γίνουν εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Επιχειρήσεις με την ανακοίνωση του κλαδικού συνδικάτου για το νέο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα και το απεργιακό κάλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή