Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

ΠΡΕΒΕΖΑ Την Απόλυση Εργαζόμενης Από Ξενοδοχείο Καταγγέλλει Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Και Επισιτισμού - Τουρισμού

Την απόλυση εργαζόμενης από ξενοδοχείο της Πρέβεζας καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και Επισιτισμού - Τουρισμού.

Στην καταγγελία της αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την απόλυση εργαζόμενης καμαριέρας από το ξενοδοχείο "Cleopatra" Καστροσυκιάς, όπου εργαζόταν ως εποχιακή χωρίς σύμβαση εργασίας, ανασφάλιστη. Απολύθηκε με πρόσχημα ότι δεν ήταν αποδοτική στη δουλειά της. Αυτή η απόλυση έρχεται ως συνέχεια της εντατικοποίησης της εργασίας στον κλάδο, της έντασης της εκμετάλλευσης με τα 12ωρα-14ωρα να χτυπάνε κόκκινο, με τις ατέλειωτες ώρες απλήρωτων υπερωριών, με την ανασφάλιστη εργασία, τους τσακισμένους μισθούς και συμβάσεις εργασίας, με τις ενώσεις προσώπων κτλ

Όλα αυτά δηλαδή που αποτελούν προϋπόθεση για τη "δίκαιη ανάπτυξη" που ευαγγελίζεται και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων. Σε έναν κλάδο όπου όλα αυτά τα χρόνια έχει γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη, με κύματα τουριστών να κατακλύζουν τη χώρα μας, όμως αυτή η ανάπτυξη αφορά τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων. Η φτηνή εργατική δύναμη και τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα αποτελούν προϋποθέσεις για το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες και της πλειοψηφίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σερβιτόρων, Μαγείρων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας, καθώς με την παντελή απουσία τους από τους εργασιακούς χώρους, με το να βρίσκονται μακριά από τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων, με το να στηρίζουν την "υγιή" επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, αποτελούν το καλύτερο στήριγμα για τους εργοδότες του κλάδου.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της απολυόμενης καμαριέρας, την υπογραφή σύμβασης εργασίας, τη δουλειά με δικαιώματα. Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους, να πυκνώσουν τις γραμμές της Επιτροπής Αγώνα στον Επισιτισμό - Τουρισμό, να στηρίξουν μέσα στο σωματείο τις δυνάμεις της ΔΑΣ που αποτελούν πραγματικό στήριγμα και αποκούμπι τους, διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους».
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου