Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Ανακοίνωση Της Εφημερίδας “Η Κόκκινη” Για Την Ένταση Του Ελληνοτουρκικού Ανταγωνισμού

ΚΑΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ


ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ


Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤ(ΡΙ)ΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ


Η επιχειρούμενη προσπάθεια να αποκλειστεί ολοκληρωτικά η Τουρκία από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου εκτοξεύει την ένταση στην περιοχή. Μια ένταση, που δεν προμηνύει τίποτα καλό για τα συμφέροντα των εργατ(ρι)ών σε Ελλάδα και Τουρκία.


Ένας πόλεμος -και μάλιστα για τους υδρογονάνθρακες, από τους οποίους δεν θα ωφεληθούν ούτε στο ελάχιστο οι εργαζόμενοι- είναι το πιο αποκρουστικό ενδεχόμενο.

Αλλά ακόμη και στην «καλύτερη» περίπτωση που αποσοβηθεί ένα θερμό επεισόδιο είτε τώρα είτε και στο μέλλον, η ένταση στην περιοχή σημαίνει: έξαλλη κούρσα εξοπλισμών και αβάσταχτα βάρη για τους εργαζόμενους Τουρκίας και Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση, επιβάλλεται να ανατραπεί η ισορροπία τρόμου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που προκαλούν τα μεγάλα κεφάλαια και οι μιλιταριστές των δύο χωρών. Άλλη προοπτική ειρήνης δεν υπάρχει, πέρα από τη μαζική δράση των εργατ(ρι)ών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία με σκοπό το ξήλωμα του μιλιταριστικού κατεστημένου και στις δύο χώρες.  

Παραθέτουμε τα κύρια σημεία των θέσεών μας για τη διαρκή ελληνοτουρκική διαμάχη εντελώς τηλεγραφικά:
  1. Ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ή ακόμη και ελληνοτουρκικός πόλεμος, είναι ένα «οργανικό ενδεχόμενο». Υπάρχει δηλαδή μια σοβαρή πιθανότητα να ξεσπάσει σε κάποια στροφή των πολιτικών εξελίξεων, εξαιτίας του ανταγωνισμού Ελλήνων και Τούρκων καπιταλιστών για την ηγεμονία στην περιοχή. 
  2. Ο κίνδυνος πολεμικής σύρραξης αυξήθηκε υπέρμετρα μετά τη νεοπαγή τετραπλή συμμαχία Ισραήλ-Αιγύπτου-Ελλάδας και Νότιας Κύπρου, που στρέφεται ενάντια στην Τουρκία και επιχειρεί να την αποκλείσει ολοκληρωτικά από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου. Η τετραπλή αυτή συμμαχία είναι υπό την προστασία των ΗΠΑ και της Γαλλίας, που προωθούν τα συμφέροντα των EXXON – MOBIL και TOTAL αντίστοιχα.
  3. Ο πόλεμος θα είναι άδικος και από τις δύο πλευρές και θα εξελιχθεί σε σφαγείο για τους λαούς σε Ελλάδα και Τουρκία. Αντίθετα, από μια τέτοια αντιπαράθεση θα θησαυρίσουν μόνο οι κολοσσοί του πετρελαίου και των υδρογονανθράκων, καθώς και οι πολυεθνικές των όπλων. Σε κάθε περίπτωση, κανένας λαός είτε στη μια είτε στην άλλη πλευρά του Αιγαίου δεν έχει να ωφεληθεί το παραμικρό από την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.
  4. Κύριος εχθρός για τους εργάτες και τις εργάτριες και στις δύο πλευρές της ενδεχόμενης σύρραξης είναι ο μιλιταρισμός και ο εθνικισμός στην ίδια μας τη χώρα. Το άμεσο καθήκον των επαναστατ(ρι)ών είναι να εμποδίσουμε το ξέσπασμα ενός τέτοιου πολέμου με μαζικές κινητοποιήσεις. Αν κάποια στιγμή  ο πόλεμος ξεσπάσει, να παλέψουμε για την ήττα της κυβέρνησής μας στον πόλεμο.
  5. Για τον λόγο αυτό, επιβάλλεται από τώρα να ενισχυθεί κάθε δράση: ενάντια στις πολεμικές δαπάνες, για μείωση της θητείας και δημοκρατικές ελευθερίες στον στρατό, ενάντια στην καταπίεση της τουρκικής και της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, για αλληλεγγύη με την τουρκική εργατική τάξη και τις οργανώσεις της Αριστεράς στη γειτονική χώρα. Και,
  6. Ο μόνος τρόπος για να μπει οριστικά τέρμα στο δίλημμα «πόλεμος ή ειρήνη» στις χώρες μας είναι η σοσιαλιστική επανάσταση σε Ελλάδα και Τουρκία. Η εργατική τάξη στην εξουσία και των δύο χωρών θα είναι εγγύηση για δίκαιη και μόνιμη ειρήνη. Και όχι μόνο αυτό. θα είναι η αρχή για να ενωθούν ο τουρκικός, ο ελληνικός και οι γειτονικοί λαοί σε μια σοσιαλιστική ομοσπονδία.          
Οι παραπάνω θέσεις της εφημερίδας “Η Κόκκινη” είναι ταυτοτικό μας πολιτικό στοιχείο. Και ταυτόχρονα, βασικός πυλώνας της πολιτικής μας υπερηφάνειας.

Στόχος μας να συνεισφέρουμε στην ενότητα και την αλληλεγγύη των εργατικών τάξεων σε Τουρκία και Ελλάδα.

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ -ΚΑΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΣΣΕΣ- ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!
ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,
ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

18 Ιούνη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου