Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΕΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ 'ΠΙΚΠΑ' ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

ΤΟ ΠΙΚΠΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

Το ΕΕΚ στέκεται στο πλευρό της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου και στον κατειλημμένο κοινωνικό χώρο του ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα, που χτυπήθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής 24/6/18 από θρασύδειλα παρακρατικά υποκείμενα. Την ώρα που πραγματοποιούταν η τακτική συνέλευση, 30 περίπου φασίστες επιτέθηκαν με δολοφονικό μένος εναντίον των 9 συντρόφων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο, πετώντας πέτρες και μολότοφ. Οι σύντροφοι κάλυψαν τα σώματά τους, έσβησαν τη φωτιά με πυροσβεστήρα και στη συνέχεια κυνήγησαν τους 30 φασίστες τρέποντάς τους σε φυγή. Οι γείτονες της κατάληψης ΠΙΚΠΑ βοήθησαν τους συντρόφους στην απώθηση των φασιστών από τον χώρο, πετώντας γλάστρες και άλλα αντικείμενα. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι φασίστες φορούσαν μπλούζες με διακριτικά της Χρυσής Αυγής και το σήμα της Βεργίνας. 

Οι φασίστες απομόνωσαν και χτύπησαν με αλυσίδα τον έναν σύντροφο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο κεφάλι και στο σώμα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν τρέχοντας στον σταθμό του ΗΣΑΠ Πετραλώνων. Εκεί οι σύντροφοι που τους κυνηγούσαν εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις κι έτσι οι φασίστες μπόρεσαν ανενόχλητοι και τραμπουκίζοντας μετανάστες να πάρουν το τρένο με κατεύθυνση προς Πειραιά. Οι δυνάμεις καταστολής που σταμάτησαν τους συντρόφους, προσήγαγαν 3 με την κατηγορία της οπλοκατοχής! Μετά το χτύπημα της κατάληψης, συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι και περίοικοι και πραγματοποίησαν πορεία στη γειτονιά. Οι 3 σύντροφοι αφέθηκαν ελεύθεροι αργά το βράδυ χωρίς κατηγορίες. Ο σύντροφος που χτυπήθηκε παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις και είναι σε σχετικά καλή κατάσταση.

Είναι ολοφάνερο πως οι δυνάμεις καταστολής του αστικού κράτους μαζί με τον εντολέα τους, τον υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Κοντονή, φυγάδευσαν τους δειλούς φασίστες δολοφόνους. Η σημερινή δολοφονική επίθεση είναι η συνέχεια των ανάλογων πρόσφατων επιθέσεων σε μετανάστες και αγωνιστικές συλλογικότητες, όπως στη Θεσσαλονίκη και στο Πέραμα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει σήμα πολιτικής ανοχής σε εθνικιστές, φασίστες και ακροδεξιούς αφήνοντας προκλητικά ατιμώρητα κι ελεύθερα όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Το εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα δεν πρέπει να επιτρέψει να επαναληφθεί ο όλεθρος που έσπειραν τα ναζιστικά θηρία τον προηγούμενο αιώνα. Η δημιουργία εργατικών ομάδων αυτοάμυνας σε κάθε σωματείο, κάθε συνέλευση γειτονιάς, κάθε κινηματική συλλογικότητα είναι περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ!

Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο! Με την ανεξάρτητη -από κυβέρνηση, κράτος, αφεντικά- δράση της εργατικής τάξης.

Οι προλετάριοι δεν έχουμε πατρίδα!

Κάτω τα χέρια από τον κόσμο του αγώνα και τις καταλήψεις!

Κάτω τα χέρια από τα ταξικά μας αδέρφια, τους μετανάστες!

24/6/18

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου