Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΕΕΚ - Τροτσκιστές Κάλεσμα Εκδήλωσης Στο Ηράκλειο

Έξω το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. από τα Βαλκάνια 
Οι μακελάρηδες του Συριακού και του Ουκρανικού λαού, οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, μαζί με τα όργανά τους στην περιοχή, τις καπιταλιστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις τους, είναι οι εχθροί των λαών. Η Κυβέρνηση Τσίπρα έχει συνταχθεί με τα σχέδια του φασιστοειδούς Τραμπ δρώντας σαν όργανο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός υπό τον Τραμπ, επιχειρεί να εξάγει την κρίση του στους ανταγωνιστές του, ξηλώνοντας όλη την διεθνή τάξη πάνω στην οποία στηρίχτηκε η ηγεμονία του μεταπολεμικά. Η διαλυόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση συγκλονίζεται από την κρίση του ιταλικού ιμπεριαλισμού ενώ η Μέση Ανατολή είναι στις φλόγες του ιμπεριαλιστικά προκαλούμενου χάους, με ανοιχτή την απειλή πολέμου ενάντια στο Ιράν.

Μπροστά στα σχέδια για ένα γενικευμένο πολεμικό σφαγείο η μόνη απάντηση είναι η πάλη ενάντια στις αστικές τάξεις και τις Κυβερνήσεις τους και η ανατροπή τους και η ρήξη με τις ιμπεριαλιστικές λυκο-συμμαχίες. Ενάντια στην απειλή ενός πολέμου Ελλάδας-Τουρκίας, η εργατική τάξη, η νεολαία και η επαναστατική πρωτοπορία στην Ελλάδα, ενωμένοι με τους συντρόφους τους εργάτες από την άλλη πλευρά του Αιγαίου και τα Βαλκάνια, έχουν την δύναμη να πολεμήσουν τον πόλεμο και το όργανό του, το καπιταλιστικό κράτος και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, για την επαναστατική τους διάλυση.

Για την Σοσιαλιστική Ομοσπονδία των Βαλκανίων στις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης

Η πάλη για την ειρήνη είναι δεμένη με την πάλη για τη νίκη στον ταξικό πόλεμο με τον παρακμασμένο καπιταλισμό των μνημονίων και του κράτους της καταστολής, για την ανατροπή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το τσάκισμα της ακροδεξιάς Δεξιάς του Μητσοτάκη-Γεωργιάδη-Βορίδη. Απαιτεί τον αγώνα για το τσάκισμα του εθνικισμού, του φασισμού και κάθε μορφής καπιταλιστικής βαρβαρότητας με την οποία η αστική τάξη επιχειρεί να διχάσει και να ελέγξει τα λαϊκά στρώματα. Είναι μια πάλη που εμπνέεται από την παράδοση των καταπιεσμένων στην περιοχή, των ανταρτών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και των Γιουγκλοσλάβων παρτιζάνων στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, των Μακεδόνων αντιφασιστών της συνέλευσης του Ίλιντεν, των Τούρκων Διεθνιστών, που πάλεψαν μέσα στα αντάρτικα των Βαλκανίων ενάντια στο ναζισμό.

Τώρα, ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση καταρρέει μέσα στους αναδυόμενους εθνικισμούς και την κρίση, απειλώντας να θάψει τους λαούς μέσα στα ερείπιά της. Η κρίση είναι παγκόσμια, ιστορική και δομική και δεν λύνεται σε εθνικά ή διεθνή καπιταλιστικά επίπεδα. Η διέξοδος από την κρίση είναι επαναστατική και διεθνιστική. Η Σοσιαλιστική Ομοσπονδία των Βαλκανίων στις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης είναι η μόνη προοπτική για την εργατική τάξη και τους λαούς.

Είναι επιτακτικό όσο ποτέ, να παλέψουμε για το ξήλωμα των βάσεων του ΝΑΤΟ και την έξοδο της Ελλάδας από αυτό, την κατάργηση όλων των συμφωνιών Τσίπρα-Αναστασιάδη-Νετανιάχου-Αλ Σίσι, την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, το ξήλωμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων, την ελεύθερη μετακίνησή τους και το άνοιγμα των συνόρων. Να ενώσουμε όλους τους αγώνες της εργατικής τάξης σε ένα διεθνές σχέδιο δράσης στα Βαλκάνια και ολόκληρη την περιοχή.

Το ΕΕΚ-Τροτσκιστές παλεύει για την επανίδρυση της Τέταρτης Διεθνούς, του παγκόσμιου Κόμματος της επερχόμενης σοσιαλιστικής επανάστασης. Καλούμε τους εργάτες και τη νεολαία, κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, στην εκδήλωση-συζήτηση για τις προοπτικές του Διεθνισμού και της επαναστατικής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ, 7 μ.μ., ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ. Ομιλητής: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΑΦΝΗΣ (επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΕΕΚ στη Διεθνιστική Συγκέντρωση στα Σκόπια).

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ

Κ.Ο. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου