Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Καταγγελία της ΟΚΔΕ για την φασιστική επίθεση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα

Την Κυριακή 24/6 στα Πετράλωνα πραγματοποιήθηκε επίθεση από ομάδα φασιστών, αυτοαποκαλούμενη «Εθνική αντιστασιακή οργάνωση Κρυπτεία» στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ. Οι 30 φασίστες, οπλισμένοι με αλυσίδες και μολότοφ, φώναξαν συνθήματα κατά του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και για τη συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την Μακεδονία. Ολοκλήρωσαν την επίθεσή τους ρίχνοντας τις βόμβες μολότοφ στο κτίριο της κατάληψης και τραυματίζοντας ένα μέλος της στο κεφάλι. Μετά την φυγή των φασιστών, την σκυτάλη πήραν οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, προσάγοντας 3 μέλη της κατάληψης που αμύνθηκαν της επίθεσης.


Η συγκεκριμένη επίθεση έρχεται σε λιγότερο από ένα μήνα από την αυτήν που πραγματοποίησαν μέλη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και μερικές μέρες μετά από τις δηλώσεις του φασίστα βουλευτή Μπαρμπαρούση που καλούσε τον στρατό σε πραξικόπημα. Για όλες αυτές τις ενέργειες, η αντιμετώπιση των φασιστών από τον κρατικό μηχανισμό (αστυνομία, δικαστές κ.α.) είναι να τους συγκαλύπτει και να τους ρίχνει στα “μαλακά”. Με αυτόν τον τρόπο τους δίνουν περισσότερο αέρα ώστε να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις.

Η αθλιότητα της συγκυβέρνησης και του Τσίπρα θρέφουν τους κάθε είδους φασίστες και ακροδεξιούς. Με την καλλιέργεια του εθνικισμού, όπως απέναντι στη γειτονική Μακεδονία. Με την πλήρη, ολόθερμή σύμπλευσή του με τα σχέδια των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών. Με την φιλοπόλεμη ρητορική του ελληνικού καπιταλισμού στον ανταγωνισμό με την Τουρκία και την πρόσδεσή του στον αντιδραστικό, επιθετικό άξονα με τους χασάπηδες της Αιγύπτου και του Ισραήλ. 
Με τους αποκρουστικούς πανηγυρισμούς για την «έξοδο από τα Μνημόνια», που σημαίνει στην πραγματικότητα ανεργία και φτώχεια, εξαθλίωση και ταπείνωση για δεκαετίες.

Σε μια μακρά περίοδο εξαθλίωσης και φτώχειας, πολιτικής σήψης και παρακμής, προσπάθειας να βουλιάξουν οι εργαζόμενες και λαϊκές μάζες στο αδιέξοδο και στην απόγνωση, τα οποία επιβάλουν με τα μνημόνια, με ή χωρίς αριθμό, και με την ρατσιστική πολιτική της Ε.Ε., το σύστημα επιστρατεύει όλο και περισσότερο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και παρακρατικές ομάδες οικοδομώντας ένα κράτος έκτακτης ανάγκης, ώστε να χτυπήσει κάθε μορφή αντίστασης και αγώνα. Τέτοιες είναι και οι ΧΑ, Κρυπτεία που λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι του συστήματος και σαν χρήσιμη εφεδρεία για να καταστέλλουν το εργατικό κίνημα και την νεολαία.

Παλεύουμε για την οικοδόμηση ενός μαζικού και μαχητικού εργατικού κινήματος, το οποίο μέσα από τις δικές του δομές αυτοοργάνωσης και αυτοάμυνας, με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, θα τσακίσει τους φασίστες σε γειτονιές, σωματεία, σχολεία και σχολές.

Παλεύουμε για την οικοδόμηση ενός αντιπολεμικού-διεθνιστικού κινήματος και την ανάπτυξη των κοινών μας αγώνων με όλους τους λαούς της περιοχής, ενάντια στις αντιδραστικές αστικές τάξεις και τις πολιτικές ελίτ τους, ενάντια στο ΝΑΤΟ, στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Καταγγέλλουμε την φασιστική παρακρατική επίθεση ενάντια στη κατάληψη πρώην      ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα.

Καταγγέλλουμε τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, οι οποίες συγκάλυψαν την δράση των φασιστών.
  • Σύλληψη – καταδίκη των φασιστών που εμπλέκονται στην επίθεση
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών
  • Ενότητα – Οργάνωση – Αγώνας Παντού, για την κατάργηση των Μνημονίων, ενάντια στην απειλή του Πολέμου, για την ανατροπή της σημερινής άθλιας κατάστασης

 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου