Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Εμπρός Για Νέα Πανεργατική

Κοντεύουμε στην επέτειο των τριών χρόνων από το δημοψήφισμα του 2015 και οι διαχωριστικές γραμμές εκείνης της μάχης είναι ξανά χαραγμένες μπροστά μας, τόσο πανευρωπαϊκά όσο και εδώ.

Βουίζουν τα διεθνή ΜΜΕ με καταγγελίες ότι ο Μάριο Ντράγκι ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έπαιρνε στο τηλέφωνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ιταλία για να πιέσει να μην γίνει υπουργός Οικονομικών ο Πάολο Σαβόνα, ένας συντηρητικός επίδοξος μεταρρυθμιστής της ΕΕ. Και δεν περιορίστηκε στα τηλεφωνήματα η ΕΚΤ. Όπως το 2015 εδώ είχε προχωρήσει να κόψει εκβιαστικά τη χρηματοδότηση των τραπεζών, έτσι και στην τωρινή περίπτωση της Ιταλίας μείωσε την αγορά ιταλικών ομολόγων για να πιέσει με την άνοδο των επιτοκίων.

Το ίδιο εκβιαστικά κινούνται οι “θεσμοί” και ενόψει του Γιούρογκρουπ της 21 Ιούνη, ζητώντας να περάσουν όλα τα “προαπαιτούμενα” από τη Βουλή. Ο Τσίπρας και οι υπουργοί του τρέχουν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις. Πρώτος ο Γαβρόγλου που προχωράει την επίθεση ενάντια στους εκπαιδευτικούς, από δίπλα και η Γεροβασίλη που επιμένει να “αξιολογήσει” τους δημόσιους υπάλληλους με το ζόρι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο ίδιος ο Τσίπρας αρνήθηκε το αίτημα για επίσημη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει έξι υπουργούς να “κάνουν μασάζ” στους βουλευτές για να πειθαρχήσουν.

Με τη δύναμη της τάξης μας
Στη συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι για το 2019 η κυβέρνηση υπολογίζει ένα “απόθεμα” 700 εκατομμυρίων ευρώ που θα δοθεί για φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις. Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη κάνει ρελάνς σε αυτό τον τομέα εξαγγέλλοντας ότι θα δώσει μεγαλύτερες φοροελαφρύνσεις στα αφεντικά γιατί θα κάνει μεγαλύτερες περικοπές και περισσότερες απολύσεις στο δημόσιο.

Τα συμπεράσματα από αυτές τις εξελίξεις είναι ξεκάθαρα. Δεν έχουμε τίποτε καλό να περιμένουμε από τους δανειστές-εκβιαστές και από τις πολιτικές δυνάμεις που προσαρμόζονται. Αυτά που δεν μπορέσαμε να επιβάλουμε με την ψήφο μας στο δημοψήφισμα του 2015 πρέπει να τα επιβάλουμε με τη δύναμη της τάξης μας, με το απεργιακό κίνημα.

Η πανεργατική απεργία στις 30 Μάη έδειξε ότι οι απόπειρες αποπροσανατολισμού για να περιμένουμε τις κάλπες δεν περνάνε. Η απεργία είναι το όπλο μας και μια σειρά εργατικοί χώροι δίνουν συνέχεια. Οι εργάτες της COSCO δεν είναι οι μόνοι. Η απεργία στα λεωφορεία στις 31 Μάη έδωσε το ίδιο μήνυμα. Οι εκπαιδευτικοί αντιστέκονται στην επίθεση Γαβρόγλου, όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο αρνούνται στην πράξη την αξιολόγηση. Μια νέα Πανεργατική Απεργία πριν ψηφιστούν από τη Βουλή τα “προαπαιτούμενα” είναι αναγκαία και εφικτή.

Μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να κλιμακώσουμε το απεργιακό κίνημα και αυτό θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στη μόνη ρεαλιστική δύναμη διεξόδου, την εργατική αντίσταση. Η απάντηση στους εκβιασμούς για το χρέος είναι η άρνηση πληρωμής και η διαγραφή του. Εμπρός με τις απεργίες μας να χτίσουμε τη δύναμη που θα επιβάλει αυτή την απάντηση.
Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου