Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

EEK ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΖΑΕΦ


Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του ΕΕΚ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΖΑΕΦ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΑΓΩΓIΑ!

ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!

NAI ΣTHN ANAΓNΩPIΣH THΣ ΔHMOKPATIAΣ THΣ MAKEΔONIAΣ– δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό

Ειρήνη και λευτεριά στους λαούς! Πόλεμο στους εχθρούς των λαών!

Για μια Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία!

Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ανάμεσα στους λαούς. Προωθήθηκε με τις εντολές του ιμπεριαλισμού, τα συμφέροντα και τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που διάλυσαν την Γιουγκοσλαβία, ανάψανε και συνεχίζουν να φουντώνουν τις πυρκαγιές του πολέμου στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια κι ολοκληρώνουν την περικύκλωση της Ρωσίας με ιμπεριαλιστικές βάσεις, απειλώντας την ανθρωπότητα με γενικότερη παγκόσμια ανάφλεξη.

Η Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. Η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος καταπατάει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του λαού της γειτονικής Μακεδονίας, επιβάλλει αλλαγή ονόματος και Συντάγματος σε μιαν άλλη χώρα, αρνείται την ύπαρξη και τα δικαιώματα της ντόπιας μακεδονικής μειονότητας και ρητά δηλώνει ότι προωθεί, με την συμφωνία, την επιβολή της ελληνικής κεφαλαιοκρατικής ηγεμονίας στα Βαλκάνια και στους λαούς των Βαλκανίων.

Η Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ ΔΕΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ΡΙΧΝΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ που ασύστολα πουλάνε “πατρίδα” για να κερδοσκοπήσουν και να αποπροσανατολίσουν την δυσφορία του λαού για τα δεινά που συσσώρευσαν με τα μνημόνιά τους οι αστικές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά-Βενιζέλου, Παπαδήμου, Τσίπρα -Καμμένου.

Τα καραγκιοζιλίκια του ψευτόμαγκα Μπαρμπαρούση (που έτρεξε σαν κότα να κρυφτεί παίρνοντας πίσω το κάλεσμα στο στρατό για πραξικόπημα) και της Ναζιστικής συμμορίας των Χρυσαύγουλων που επίσης έβαλε την ουρά στα σκέλη για να αποφύγει νομικές διώξεις -ενώ την ίδια στιγμή έστελνε τα τάγματα εφόδου της σε επιθέσεις στη Βουλή και στις Πρέσπες- δεν αφορούν μονάχα αυτούς τους φασίστες. Δείχνουν το όλο κατάντημα και την υποκρισία της αστικής βουλής που τους φιλοξενεί αλλά και την πραγματική απειλή στρατιωτικής δικτατορίας. Τί άλλο επιδίωκαν οι εθνικιστικές μαζώξεις των Φραγκούληδων, των στρατοκρατών, του παπαδαριού, των παρακρατικών που κάλυψαν και θλιβεροί πρώην “αριστεροί” τύπου Θεοδωράκη; Ο ελληνικός εθνικισμός δεν απειλεί μοναχά τους άλλους λαούς, τους ξένους, τους πρόσφυγες, τις μειονότητες: απειλεί την ελευθερία και τους αγώνες του ίδιου του λαού της Ελλάδας. Μισεί το εργατικό κίνημα και τους πρωτοπόρους αγωνιστές. Αυτό εξυπηρετεί ο ανοικτός αντικομμουνισμός του κι η ρητορική που νοσταλγεί να αναστήσει τις “δόξες” των Γερμανοτσολιάδων και των άδοξων “νικητών” του εμφυλίου.

Κανένας συμβιβασμός με τον εθνικισμό, όποιο πρόσημο, δεξιό ή “αριστερό” κι αν βάζει! Είναι απαράδεκτο για αριστερούς και κομμουνιστές να ερωτοτροπούν με τους εθνικιστές, όπως η ΛΑΕ ή να κλείνουν το μάτι στην ελληνική αστική τάξη και να αρνούνται την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και μειονότητας, όπως το ΚΚΕ. Ο μαχόμενος προλεταριακός διεθνισμός είναι ο μόνος δρόμος απελευθέρωσης από τα δεινά του ιμπεριαλισμού, του χρεοκοπημένου καπιταλισμού, των πολέμων, των δικτατοριών.

Εμπρός να ξαναζωντανέψουμε το όραμα του Ρήγα: μια Ομοσπονδία των ελεύθερων λαών των Βαλκανίων, με πλήρη σεβασμό στον αυτοπροσδιορισμό και την αυτοδιάθεση τους, πάνω σε σοσιαλιστικές βάσεις.

Το ΠΓ της ΚΕ του ΕΕΚ

18 Ιουνίου 201

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου