Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: Καταγγελία Για Την Αστυνομική Αυθαιρεσία Και Σύλληψη Νέου, Μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Καταγγέλλουμε την αναίτια σύλληψη του Ν. Χ., μέλους της νΚΑ, του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης. Το απόγευμα της Τετάρτης 13/6/2018 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν τον Ν. Χ., εργαζόμενο και φοιτητή, γιατί δε δέχτηκε αδιαμαρτύρητα να τον καθυβρίζουν στη μέση του δρόμου, τον μετέφεραν με χειροπέδες (!) στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας και μετά από πολύωρη ταλαιπωρία κατέληξε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, πάλι σιδηροδέσμιος, ώστε να κρατηθεί μέχρι την επόμενη μέρα για να περάσει αυτόφωρο. Η εικόνα ενός νέου ανθρώπου δεμένου σαν κοινός εγκληματίας, επειδή η εμφάνισή του δεν άρεσε στους αστυνομικούς, είναι ανεξίτηλο στίγμα ντροπής για την αστυνομία και καταγράφει τη φασίζουσα νοοτροπία που καλλιεργείται σε αυτή.

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για εξύβριση, απείθεια και ψευδή ανωμοτί κατάθεση δεν είναι παρά έκφραση του γενικευμένου αυταρχισμού της αστυνομίας, ειδικά ενάντια στη νεολαία. Δείχνουν την κατάντια των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην εποχή των μνημονίων: η αντιδημοκρατική και αυταρχική στάση της αστυνομίας απέναντι ακόμα και στους αλληλέγγυους (τραμπούκικη επίθεση εντός του Α.Τ. σε συνδικαλιστή και οικογενειακό φίλο του συλληφθέντα) και οι αναίτιες συλλήψεις, είναι επίδειξη αυθαιρεσίας. Είναι κορυφαίες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στηρίζεται στον αυταρχισμό της αστυνομίας για να επιβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική, ενώ έχει αφήσει άθικτες τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις καταστολής ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, αλλά και τους ακροδεξιούς θύλακες που έχουν ανοιχτή εχθρότητα για το λαό, τη νεολαία και όποιον αγωνίζεται.

Καλούμε το λαϊκό κίνημα, κάθε πολίτη και δημοκράτη, να σταθεί δίπλα στο διωκόμενο νέο με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη σε βάρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου