Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ούτε Στα Πετράλωνα ,Ούτε Πουθενά, Τσακίστε Τους Φασίστες Σε Κάθε Γειτονιά

Η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θησείου - Πετραλώνων - Κουκακίου- Νέου Κόσμου καταδικάζει την εγκληματική φασιστική επίθεση ενάντια στην κατάληψη του ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα το απόγευμα της Κυριακής 24/06. Περίπου 30 φασίστες, με καλυμμένα πρόσωπα, που φορούσαν μπλουζες με διακριτικά της “Χρυσης Αυγής”και τον ηλιο της βεργίνας,έσπασαν τζάμια και επιτέθηκαν πετώντας πέτρες και μολότοφ την ώρα που στον  κοινωνικό χώρο για την υγεία της κατάληψης του ΠΙΚΠΑ συζητούσε η  Ανοιχτή Συνέλευση Πετραλώνων.   Η άμεση κινητοποίηση συντρόφων/ισσων και η αντίδραση από τους γείτονες και γειτόνισσες που άρχισαν να κυνηγούν και να εξωθούν την ομάδα των φασιστών, ενώ άλλοι τους πετούσαν από τα μπαλκόνια γλάστρες,ανάγκασε τους φασίστες να φύγουν τρέχοντας, ενώ στις  συμπλοκές , οι φασίστες απομόνωσαν έναν γείτονά μας και τον χτύπησαν στο κεφάλι με σίδερο.


 Εν συνεχεία, δυνάμεις της αστυνομίας, ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, που “διακριτικά” παρακολουθούσαν την ομάδα των φασιστών που επέστρεφε από το αποτυχημένο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Συνταγμα, παρενέβησαν προσάγοντας 6 άτομα από την κατάληψη, αφήνοντας τους παραλίγο δολοφόνους να φύγουν ανενόχλητοι με το τρένο προς την Καλλιθέα, φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα.

Είναι φανερό πως οι νεοναζί της “Χρυσής Αυγής” και διάφορες φασιστικές οργανώσεις – συγκοινωνούντα δοχεία - ενεργοποιούνται ξανά στο πεδίο του εκφοβισμού και της βίας κατά των μαχόμενων κομματιών, του εργατικού κινήματος, των προσφύγων και των μεταναστών, εξυπηρετώντας ξεκάθαρα τα συμφέροντα των αφεντικών και της αστικής τάξης.

Το χέρι του φασισμού σηκώνεται και πάλι ενθαρρυμένο από την επικίνδυνη ρητορική και το δηλητηριασμένο κλίμα των εθνικιστικών συλλαλητηρίων και την ακροδεξιά και δεξιά υστερία για το ‘’μακεδονικό’, αλλά και σαν αποτέλεσμα της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε Μέση Ανατολή, Βαλκάνια και Αιγαίο. Για ακόμη μία φορά  οι δυνάμεις καταστολής κάνουν «πλάτες» στη φασιστική Χρυσή Αυγή και τα παρακλάδια της, στοχοποιώντας το αντιφασιστικό κίνημα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι βαρύτατες, καθώς με το σύνολο της πολιτικής της ανοίγει το δρόμο για την επανεμφάνιση των φασιστών. Σε αυτήν την κατεύθυνση οδηγούν τόσο η ρατσιστική πολιτική που ακολουθεί σε σύμπλευση με την ΕΕ στο θέμα του προσφυγικού, όσο και τα συνεχή αντεργατικά μέτρα που φτωχοποιούν και πετάνε στο περιθώριο όλο και περισσότερους. Ταυτόχρονα, δείχνει ξεκάθαρη πολιτική ανοχή στη φασιστική απειλή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις σκανδαλώδεις καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και την προκλητική ατιμωρησία των πρωτοκλασάτων στελεχών της, με πιο πρόσφατη εκείνη του Βουλευτή της Χ.Α Μπαρμπαρούση, που δε δίστασε  από το βήμα της βουλής να καλέσει τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να προβεί σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ..

Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν μας φοβίζουν! Την απάντηση δε μπορεί παρά να τη δώσει το ίδιο το κίνημα! Με ενότητα όλων των κομματιων του κινήματος, διαρκή αντιφασιστικό αγώνα, πολύμορφες μαζικές δράσεις, συγκεντρώσεις και πορείες. Ήδη η αρχή έγινε την Κυριακή, όπου λίγες ώρες μετά την επίθεση οι δρόμοι των Πετραλώνων γέμισαν από εκατοντάδες κόσμο.

Δεν θα χαρίσουμε τις λαϊκές γειτονιές, τη γειτονιά μας, σε ακροδεξιά, φασιστικά στοιχεία!
Καμία ανοχή! Ολομέτωπος αγώνας απέναντι στο φασισμό και σε κάθε εκφραστή του!
  • Να κλείσουν τα γραφεία – ορμητήρια της Χρυσής Αυγής.
  • Να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής!Καταδίκη όχι μόνο των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών των εγκλημάτων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.
  • Απαιτούμε τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των φασιστών που συμμετείχαν στην επίθεση.
  • Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά- όχι στην Ευρώπη φρούριο.
Συμμετέχουμε μαζικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη, την Παρασκευή στις 7μμ.

Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θησείου - Πετραλώνων - Κουκακίου- Νέου Κόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου