Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καταγγέλλει Το Χτύπημα Με Γροθιά Σε Φοιτητή Από Καθηγητή Του ΑΠΘ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη βίαιη επίθεση από τον καθηγητή του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Τοκμακίδη, μέλος της Συγκλήτου και το χτύπημα με γροθιά σε βάρος φοιτητή που συμμετείχε σε διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων. Είναι πραγματικά σοκαριστικό το βίντεο με τον καθηγητή να χτυπάει το φοιτητή που δείχνει τις μεσαιωνικές αντιλήψεις που έχει το πανεπιστημιακό κατεστημένο για τα παιδιά του λαού που προσπαθούν να σπουδάσουν.

Η φοιτητική κινητοποίηση έγινε ενάντια στο γενικευμένο αυταρχισμό και την άθλια απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους φοιτητές από την πρυτανική αρχή Μήτκα. Η πρυτανεία του ΑΠΘ είναι ταυτισμένη με την πιο επιθετική νεοφιλελεύθερη και μνημονιακή γραμμή για ένα πανεπιστήμιο υποταγμένο στο επιχειρηματικό κέρδος, που περιφρονεί τις ανάγκες, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της νεολαίας. Γι’ αυτό και μιλάει τη γλώσσα της Δεξιάς, της ΝΔ και της ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ, γι’ αυτό συνεργάστηκε με το ΣΥΡΙΖΑ στην υλοποίηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στα ΑΕΙ.

Είναι απαράδεκτη η στάση της πρυτανείας να καλύπτει τον τραμπούκο καθηγητή. Είναι διπλά απαράδεκτη η στάση των ΜΜΕ που αντιστρέφουν την πραγματικότητα και παρουσιάζουν τον τραμπούκο σαν θύμα και για να γλιτώσει από την ευθύνη της βάρβαρης πράξης του, αλλά και για να ξεκινήσει μια νέα «εκστρατεία ηθικού πανικού» ενάντια στο φοιτητικό κίνημα και το άσυλο.

Στο τοπίο των μνημονιακών αντιδραστικών αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και της δαιμονοποίησης του φοιτητικού κινήματος, παίρνουν μεγάλες διαστάσεις η καθηγητική αυθαιρεσία, ο αυταρχισμός, ακόμα και ακραία εκφυλιστικά φαινόμενα όπως το περιστατικό με τον καθηγητή που γρονθοκόπησε τον φοιτητή ή τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που καταγγέλθηκε εκβιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση επί σειρά ετών.

Είναι ο φόβος από τη νεολαιίστικη αντίσταση και αγώνα ενάντια στην πολιτική που τσακίζει ζωές και δικαιώματα που κρύβεται πίσω από την ενορχηστρωμένη επίθεση στο φοιτητικό κίνημα, αλλά και την άθλια εκστρατεία συγκάλυψης του αυταρχισμού του καθηγητικού κατεστημένου.

Η τρομοκρατία σε βάρος των φοιτητών δε θα περάσει. Το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα και η πάλη του για τις μορφωτικές και εργασιακές ανάγκες και δικαιώματα της νεολαίας είναι δύναμη της ελπίδας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων των ΣΥΡΙΖΑ-ΕΕ, αλλά και της ΝΔ που πλασάρεται σαν επίδοξος διαχειριστής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς και κάθε εργαζόμενο και δημοκρατικό πολίτη, τη μαχόμενη Αριστερά, να σταθούν στο πλευρό του φοιτητικού κινήματος και να καταδικάσουν τους τραμπουκισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου