Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΕΕΚ Έφυγε Από Την Ζωή Ο Σύντροφος Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος

Έφυγε από την ζωή ο σύντροφος Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος

Το ΕΕΚ με βαθειά οδύνη πληροφορήθηκε, μαζί με όλο το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα, τον θάνατο του συντρόφου Γρηγόρη Κωνστανταντόπουλου και εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους συντρόφους του, στο ΚΚΕ (μ-λ) και στην οικογένεια του.
Ο συν. Γρηγόρης άφησε την τελευταία πνοή του, την Δευτέρα 23 του Γενάρη, μετά από μακροχρόνια πάλη με την ασθένειά του, δίνοντας και αυτήν την μάχη με τον ίδιο τρόπο που πάλευε σε όλη του ζωή του, με ΘΑΡΡΟΣ και ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ, στην πρώτη γραμμή της πολιτικής πάλης για τον κομμουνισμό.

Ο συν. Γρηγόρης, από μικρός στρατεύτηκε στην πάλη για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και του καταπιεσμένου λαού, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ (μ-λ), μέχρι το τέλος της ζωής του. Ήταν πάντοτε ένας ασυμβίστατος κομμουνιστής αγωνιστής, που έδωσε τα πάντα για τις ιδέες στις οποίες στρατεύτηκε. Συγχρόνως ήταν ανοιχτός σε κάθε αγωνιστή, έτοιμος να συζητήσει και οργανώσει την κοινή πάλη με άλλες δυνάμεις του επαναστατικού κινήματος.


Με τον συν. Γρηγόρη και το ΚΚΕ (μ-λ), το ΕΕΚ, βρέθηκε μαζί σε πολλές κοινές δράσεις τα τελευταία 30 χρόνια, ιδιαίτερα από την περίοδο του μετωπικού σχήματος της «Μαχόμενης Αριστεράς». Από την εποχή εκείνη γνωρίσαμε από κοντά τον συν. Γρηγόρη και πολλοί από εμάς διατήρησαν θερμές συντροφικές και φιλικές σχέσεις με αμοιβαίο αλληλοσεβασμό μέχρι το τέλος της ζωής του. Είχες να κάνεις με ένα σύντροφο που ήταν έτοιμος να συζητήσει και να ακούσει με προσοχή, να βρει μια κοινή βάση πάλης χωρίς να κάνει σκόντο στις ιδέες του. Σε κάθε συμφωνία για κοινή δράση στην ταξική πάλη ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, είμασταν σίγουροι ότι θα ήταν συνεπής μέχρι τέλους.

Αναγνωρίζουμε στο πρόσωπό του τον επαναστάτη κομμουνιστή που πάλευε, σε όλη του την ζωή για την προοπτική της επανάστασης χωρίς καμία παραχώρηση στον ταξικό εχθρό.

Θα ζεις πάντα στους αγώνες των εργατών και του λαού σύντροφε κομμουνιστή Γρηγόρη!

Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα
24 Ιανουαρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου