Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Αντιφασιστική συγκέντρωση για τον Petrit Zifle που δολοφόνησε η Χρυσή Αυγή, 13/12 Προπύλαια 18:30


ΟΡΜΑ


Την Δευτέρα 26/11 η εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί άλλη μία πολιτική δολοφονία με θύτη τον εκλογικό αντιπρόσωπό της εις βάρος του Αλβανού Petrit Zifle στην περιοχή της Λευκίμμης στην Κέρκυρα. Για άλλη μια φορά, στέλεχος των ναζί αποφασίζει να λύσει τις διαφορές του με θανατηφόρο βία. Η αντιπαράθεση για το Μακεδονικό και η αλβανική εθνική ταυτότητα ήταν η «πρόκληση» που όπλισε τα χέρια του χρυσαυγίτη.

Τα μέλη και ειδικά οι "κομματικοί" αντιπρόσωποι της Χ.Α. αποτελούν γαλουχημένους νεοναζί που εκπαιδεύονται για να εφαρμόζουν τη βία και το θάνατο σε κάθε έναν που διαφέρει από την ναζιστική ιδεολογία. Πρόκειται για την πολιτική γραμμή της οργάνωσης για την επιβολή του φασισμού και διαπερνά κάθε βαθμίδα της Χρυσής Αυγής. Τα μέλη και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν βλέπουν ανθρώπους – συμπολίτες στα πρόσωπα των κοινωνικών και πολιτικών εχθρών τους, αλλά αντικείμενα ανάξια ανθρωπίνων πολιτικών δικαιωμάτων. Οι τοπικές οργανώσεις και εκδηλώσεις της Χ.Α. παραμένουν ορμητήρια για τις δολοφονικές πρακτικές τους, θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν, κλιμάκιο της Χ.Α. είχε πραγματοποιήσει εξόρμηση στη Λευκίμμη.

Οι οργανώσεις του ταξικού κινήματος οφείλουν να δρουν αποφασιστικά στην εκδίωξη των φασιστών από κάθε μορφή πολιτικού κινήματος και αγώνα του λαού. Από τα σχολεία και τη Nαυπηγοεπισκευαστική Zώνη του Περάματος μέχρι τον αγώνα ενάντια στον ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη Κέρκυρας δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή ανεκτικότητα, ώστε να παρουσιαστούν οι ναζί ως «κινηματικό» κοινωνικό στοιχείο.

Η συγκρότηση διεθνιστικής αντικαπιταλιστικής στρατηγικής και η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και κοινών αγώνων με αλβανούς, τούρκους και μακεδόνες εργάτες είναι ο μοναδικός πολιτικός άξονας που μπορεί να αντισταθεί στην προσπάθεια συγκρότησης μαζικής εθνικιστικής ακροδεξιάς.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού στηρίζει και καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια την Πέμπτη 13/12 στις 18:30 που οργανώνει η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη.

Παράλληλα, το Σάββατο 15/12 διοργανώνουμε μικροφωνική πληροφόρησης – διεθνιστικής προπαγάνδας στις 11.30πμ στην πλατεία Συντάγματος.

Αθήνα, 11/12/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου