Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αποχαιρετά Με Μεγάλη Θλίψη Τον σ. Αποστόλη Λυκούργο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον σ. Αποστόλη Λυκούργο που έφυγε από κοντά μας, ύστερα από σκληρή πάλη με ανίατη ασθένεια, την Τετάρτη 28 Αυγούστου σε ηλικία μόλις 53 χρονών.

Ο Αποστόλης από μαθητής στρατεύεται στην αριστέρα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και θα μείνει μέλος της μέχρι το καλοκαίρι του 1989 όταν όλη η σπουδάζουσα της ΚΝΕ στα Γιάννενα θα συγκρουστεί με τις επιλογές της ηγεσίας του ΚΚΕ που οδήγησαν στην συγκυβέρνηση με τη ΝΔ εκείνο το καλοκαίρι. Ο Αποστόλης θα πρωταγωνιστήσει σε εκείνη τη σύγκρουση που σε συνδυασμό με την κατάρρευση των καθεστώτων του «υπαρκτού σοσιαλισμού» θα τον οδηγήσει, μέσα από μία τρίχρονη διαδρομή αριστερών αναζητήσεων, να ενταχθεί στις γραμμές της ΟΣΕ, την οργάνωση από την οποία προήλθε το ΣΕΚ.

Αυτές τις τρεις δεκαετίες που πέρασαν, ο Αποστόλης έδωσε το παρών στις μάχες του κινήματος και της αριστεράς. Ιδρυτικό και δραστήριο μέλος της τοπικής οργάνωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του σωματείου του στον κλάδο του βιβλίου ακόμα και τον τελευταίο καιρό που η αρρώστια τον είχε καταβάλλει. Με σπάνια ευγένεια, υπομονή και επιμονή συμμετείχε στην καθημερινή πολιτική δράση. Οι συζητήσεις μαζί του και οι γνώσεις του ήταν πηγή έμπνευσης για όλες και όλους μας.

Αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας σύντροφο με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε στο δρόμο που βαδίσαμε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου