Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

ΕΕΚ : ΛΕΥΤΕΡΙΑ στον Sami Solmaz

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του κουρδικής καταγωγής αγωνιστή και πολιτικού πρόσφυγα Salmi Solmaz ο οποίος κρατείται στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου απειλούμενος με έκδοση στην Τουρκία. Ο Sami Solmaz, μέλος του Τουρκικού αριστερού κόμματος TKP/ML, συνελήφθη στο λιμάνι της Πάτρας στις 27 Απριλίου παρά το γεγονός ότι είναι αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας από το Γαλλικό κράτος.
 
Καταγγέλουμε την αθλιότητα των ελληνικών διωκτικών αρχών που ποδοπατούν κάθε έννοια δικαίου και συλλαμβάνουν έναν αναγνωρισμένο πολιτικό πρόσφυγα. Η ευθύνη ανήκει ακέραια στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους αναγνώρισαν την Τουρκία του Σουλτάνου Ερντογάν σαν "ασφαλή τρίτη χώρα" με την αντιπροσφυγική Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Η ευθύνη ανήκει σε όσους έχουν στήσει αυτήν την Ευρώπη Φρούριο για τους πρόσφυγες και Φυλακή των λαών της.

Η κράτηση ενός και πλέον μήνα ενός αγωνιστή δείχνει πως το μήνυμα είναι σαφώς η τρομοκράτηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Η απειλή έκδοσής του στην Τουρκία είναι σκάνδαλο. Ο μόνος τρομοκράτης ενάντια στον Τουρκικό λαό είναι ο ίδιος ο Σουλτάνος Ερντογάν και οι σκοτεινοί κύκλοι τους οποίους υποθάλπει, όχι η αριστερά και οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Sami Solmaz και την παύση κάθε δίωξης εναντίον του.
 
Καμία σκέψη για έκδοση του στην Τουρκία.

3 σχόλια:

  1. Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί τον λαό της Πάτρας στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον SAMI SOLMAZ έξω από τα δικαστήρια της πόλης την Τρίτη, 04/06, στις 11:00 π.μ.. Ο τούρκος κομμουνιστής και πολιτικός πρόσφυγας SAMI SOLMAZ κρατείται από τα τέλη Απριλίου στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου με κατηγορίες κατασκευασμένες από το τούρκικο φασιστικό κράτος. Είναι γνωστό ότι στην Τουρκία οι αριστερές πολιτικές οργανώσεις και τα κόμματα που υπερασπίζονται τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα εδώ και χρόνια βρίσκονται εκτός νόμου. Ιδιαίτερα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 οι αυθαίρετες διώξεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών από το καθεστώς του Ερντογάν έχουν ενταθεί. Πολλοί κομμουνιστές και δημοκράτες αγωνιστές διώκονται ως τρομοκράτες και για να αποφύγουν τα βασανιστήρια και την φυλάκιση γίνονται πολιτικοί πρόσφυγες.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση συλλαμβάνει τούρκους και κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες με πρόθεση να εκδοθούν στην Τουρκία ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή η πρακτική εξάλλου απορρέει από την πολιτική της Ε.Ε. που ενισχύει τον αντικομμουνισμό, την φασιστικοποίηση, την καταστολή και τον περιορισμό των εργατικών δικαιωμάτων.

    Καθήκον κάθε προοδευτικού και δημοκράτη ανθρώπου είναι να δείξει την συμπαράστασή του στον SAMI SOLMAN και παράλληλα την διεθνιστική αλληλεγγύη του στον λαό της Τουρκίας ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

    Απαιτούμε:

    • Να μην εκδοθεί ο SAMI SOLMAZ στην Τουρκία από τις ελληνικές αρχές!

    • Την άμεση απελευθέρωση του και την παύση των διώξεων εναντίον του!

    • Την ελεύθερη πολιτική δράση των τούρκων και κούρδων πολιτικών προσφύγων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ -

    Στις 27 Απριλίου ο κομμουνιστής Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Sami Solmaz συνελήφθη στο λιμάνι της Πάτρας και αυτή τη στιγμή κρατείται άδικα στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου αν και είναι νόμιμος πολίτης της Γαλλίας εδώ και χρόνια με αναγνωρισμένο πολιτικό άσυλο.

    Ο Sami Solmaz κατηγορείται από το ολοκληρωτικό τουρκικό καθεστώς ως «τρομοκράτης» γιατί αγωνίζεται για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των κοινωνικών δικαιωμάτων μέσα από τις γραμμές του ταξικού επαναστατικού κινήματος. Το τούρκικο καθεστώς έχει, χρόνια τώρα, εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση ενάντια στους εργατικούς-κοινωνικούς αγώνες βαφτίζοντας «τρομοκρατία» κάθε πράξη αντίστασης. Ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, η οξυμένη καταστολή, οι φυλακίσεις χιλιάδων αγωνιστών με στημένα κατηγορητήρια και οι βασανισμοί τους έχουν γίνει καθεστώς.

    Ο Sami Solmaz διώκεται για τις ιδέες του και για τη πολιτική του δράση. Βρίσκεται απέναντι στο κίνδυνο της έκδοσης στο τουρκικό κράτος πράγμα που θα σημαίνει την άδικη καταδίκη και φυλάκιση του. Εμείς ως κομμάτι του ανταγωνιστικού κινήματος αντιλαμβανόμαστε ότι ο αγώνας για τη μη έκδοση του και της άμεσης απελευθέρωσης του είναι μέρος του αγώνα ενάντια στη εγχώρια και διεθνή καταστολή των ταξικών-κοινωνικών αγώνων. Εκφράζουμε τη ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μας και καλούμε στη συγκέντρωση στα δικαστήρια της Πάτρας τη Τρίτη 11 π.μ. που θα συνεδριάσει η επιτροπή για την έκδοση του.

    Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει και συμμετέχει στην συγκέντρωση αλληλεγγύης που θα γίνει την Τρίτη, στις 11:00, στα Δικαστήρια της Πάτρας.

    Η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη είναι όπλο των εργατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πάτρας ο κομμουνιστής Sami Solmaz αφέθηκε ελεύθερος μετά από την απόρριψη του αιτήματος για έκδοση του αγωνιστή στην Τουρκία.

    Όλο το προηγούμενο διάστημα η συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης για τον Sami Solmaz συνέβαλε στο συντονισμό των δράσεων και παρεμβάσεων με κορύφωση την συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την ώρα της συζήτησης του αιτήματος του φασιστικού κράτους. Παρά και το κλίμα των εκλογών η Επιτροπή στηρίχτηκε από σειρά οργανώσεων και συλλογικοτήτων ενώ δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης εκδόθηκαν από συλλόγους και σωματεία σε όλη την Ελλάδα.

    Η παρουσία κόσμου μέσα κι έξω απ' τα δικαστήρια το πρωί της Τρίτης ως έκφραση αλληλεγγύης ήταν τέτοια που σίγουρα συνέβαλε στην τελικά θετική απόφαση του Εφετείου.

    Πηγή : Aντίσταση στις γειτονιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή