Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΕΕΚ : ΚΑΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ!

Αυτή τη φορά δε μπορούν να κοροϊδέψουν πως δεν έχουν συμφωνήσει για το ασφαλιστικό, για το φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια. Είναι όλα μέσα στη συμφωνία του Ιουλίου του 2015. Τώρα, οι «σκληρές» τους υποτίθεται διαπραγματεύσεις, αφορούν το πρόσθετο πακέτο, που από κοινού ζητούν Λαγκάρντ και Μέρκελ, για 3,5 δις ευρώ ακόμα. Για αυτό και σαν τον κλέφτη, φέρνουν μέσα στη Mεγάλη Eβδομάδα το σχετικό νομοσχέδιο, με σκοπό να ψηφιστεί αμέσως μετά το Πάσχα.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση, θεωρείται από τους δανειστές, ως όρος για οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος, ακόμα και αυτή την προσχηματική συζήτηση, και για άλλη μια φορά γίνεται τρομοκρατικό επιχείρημα για την επόμενη "χρηματοδότηση". Είναι φανερό, πως η κατάθεση και η ψήφιση του ασφαλιστικού, είναι δεμένη με την παραμονή της ίδιας της κυβέρνησης. Δε θα αποφύγουν την οργή εκατομμυρίων εργαζομένων, με αυτό το χυδαίο κόλπο, κατάθεσης μέσα στο Πάσχα, του νομοσχεδίου. 


Και δεν είναι μόνο το ασφαλιστικό. Άγρια φορολόγηση, προετοιμασία νόμου για νέο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις, απελευθέρωση των απολύσεων, ενώ πάντα σαν τα γεράκια, παραμονεύουν οι τοκογλύφοι δανειστές και οι τράπεζες, για το ξεκίνημα των κατασχέσεων, λόγω των κόκκινων δανείων. Ξεκίνησαν μάλιστα να πουλάνε τα χρέη μας σε ξένους «επενδυτικούς» ομίλους. Η ζωή, το εισόδημα και το αύριο του καθενός από εμάς, γίνεται αντίτιμο στις υποχρεώσεις που έχουν οι κυβερνήσεις και τα ντόπια αφεντικά με τους δανειστές τους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

6 χρόνια μνημονίων και καπιταλιστικής κρίσης, έχουν δημιουργήσει μια «εσωτερική» προσφυγιά, αστέγων, ανέργων, εργαζόμενων που δεν μπορούν να προγραμματίσουν το παρόν και το μέλλον τους. ΩΣ ΕΔΩ! Ήρθε η ώρα για την προετοιμασία μιας ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, που θα πάρει τη σκυτάλη από την μαζική απεργία-προειδοποίηση προς την κυβέρνηση στις 4 Φλεβάρη, που τόσο φοβήθηκαν και οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές. Ο λαός, η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι προδόθηκαν, αλλά δεν έχουν ηττηθεί!

ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΡΑ!.

Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, η πάλη να ανοίξουν τα σύνορα για να διευκολυνθούν να φύγουν όσοι το επιθυμούν, αλλά και η παροχή μόνιμης στέγης, τροφής, υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης, σε όλους τους πρόσφυγες που θα παραμείνουν στην Ελλάδα, είναι όρος απελευθέρωσης όλων των εργαζομένων στη χώρα. Απέναντι στο διεθνή συνασπισμό των τοκογλύφων δανειστών, του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των πολιτευτάδων τους, η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι, μόνο ενωμένοι μπορούν να πάρουν πίσω ότι τους ανήκει. Πέφτουν όλοι οι ρατσιστικοί και εθνικιστικοί μύθοι για δουλειές που θα χάσουμε από τους πρόσφυγες και μετανάστες, όταν το 74% των ανέργων είναι αυτή τη στιγμή μακροχρόνια άνεργοι.

Η γελοιότητα άλλωστε της τρομολαγνείας αποδεικνύεται από το ότι στη συμφωνία της E.E. με την Tουρκία του Eρντογάν, αποφάσισαν να πάρουν μόνο 72.000 πρόσφυγες, μια σταγόνα στον ωκεανό της προσφυγιάς. Σε μια Ευρώπη 500 εκατομμυρίων ούτε το 3 τοις χιλίοις δεν χωράει!

Η ίδια η παραπαίουσα Ε.Ε., παραμένει τυφλή και άτεγκτη στους πρόσφυγες, θύματα των πολέμων που έχει συμμετάσχει και προκαλέσει.

Σε όλη τη χώρα κατασκευάζονται στρατόπεδα για εγκλεισμό των προσφύγων και μεταναστών. H στρατιωτικοποίηση του προσφυγικού, με τη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης, με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, στην ουσία επιδεινώνει τις συνθήκες που προκαλούν τα προσφυγικά ρεύματα, κλιμακώνοντας τους όρους μιας ευρύτερης ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Πάλη τώρα για την ανεξάρτητη πολιτική δράση των εργαζομένων από τα αστικά πολιτικά κόμματα, την κυβέρνηση, τα αφεντικά και τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές. Με τα δικά μας ανεξάρτητα κέντρα αγώνα. Για την εργατική εξουσία, και την οργάνωση της κοινωνίας από τους παραγωγούς του πλούτου. Για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας με εργατικό έλεγχο. Καλούμε σε Ενιαίο Μέτωπο, εργατικό, διεθνιστικό και επαναστατικό. Απαιτείται η διεθνιστική δράση της εργατικής τάξης και των πρωτοπόρων τμημάτων της. απέναντι σε μια Ευρώπη - σκοτεινή ήπειρο, οι επαναστάτες διεθνιστές πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Όπως έκανε ο Λένιν και μια μειοψηφία διεθνιστών πριν 100 χρόνια στο Tσίμερβαλντ και το Kίενταλ, να οργανώσουμε κοινή πανευρωπαϊκή και παγκόσμια δράση.

O κύριος εχθρός είναι στη δική μας χώρα. Αγώνας για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης Tσίπρα - Kαμμένου από τα κάτω κι απ’ τα αριστερά, για το τσάκισμα της Δεξιάς, της ακροδεξιάς και των φασιστών, με στόχο την εργατική εξουσία, την σοσιαλιστική αντιμετώπιση της κρίσης, της ανεργίας και της φτώχειας μαζί και του προσφυγικού. Κάτω όλα τα μνημόνια και οι διαχειριστές τους.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Aνοιχτά σύνορα να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν. Φιλοξενία όσων επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα όχι σε συνθήκες εγκλεισμού, αλλά σε μικρές δομές, σε κλειστά ξενοδοχεία και στις εκατοντάδες πολυκατοικίες που είναι κλειστές στο κέντρο της Aθήνας.

Έξω το NATO - πυροδότης των πολέμων. Kάτω η E.E. του χρηματιστικού κεφαλαίου, της ανεργίας και των μνημονίων, Ευρώπη Κόκκινη Σοσιαλιστική!


25/4/2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου