Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Συγκέντρωση 5/11 Στο Σύνταγμα 2.30μμ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

4.11.2016

Να απελευθερωθούν άμεσα οι βουλευτές του HDP

Η λαϊκή διεθνής αλληλεγγύη θα μπει φραγμός στο αντιδημοκρατικό καθεστώς Ερντογάν

Όλοι στη συγκέντρωση Σάββατο 5.11. στο Σύνταγμα στις 2.30 μμ

Η σύλληψη των ηγετών και 12 βουλευτών του κόμματος HDP από το καθεστώς Ερντογάν αποτελεί βάναυση επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών της Τουρκίας και ουσιαστικά είναι πραξικόπημα.

Το καθεστώς με πρόφαση την  απόπειρα πραξικοπήματος του καλοκαιριού έχει καταργήσει οποιαδήποτε  δημοκρατικά δικαιώματα. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος έχει απολυθεί απ’ τη δουλειά του, εκατοντάδες δημοσιογράφοι είναι στις φυλακές, κοντά στα 80 κανάλια, ραδιοφωνικοί σταθμοί, ημερήσιες εφημερίδες, περιοδικά έχουν απαγορευτεί και σε πάρα πολλούς δήμους έχουν διοριστεί επίτροποι. Όλη η Τουρκία βρίσκεται σε γύψινο κλοιό αστυνομοκρατίας, ενώ στο Κουρδιστάν συνεχίζονται μεγάλες κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον αμάχων και του κουρδικού λαού. Η τουρκική Βουλή παίρνει αποφάσεις με προεδρικά διατάγματα έχοντας ως αφορμή το νόμο ειδικής έκτακτης ανάγκης και εφαρμόζει φασιστικές μεθόδους και πολιτική.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνει θερμό μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στις μαχόμενες δυνάμεις του τουρκικού και κουρδικού λαού.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαϊκό και εργατικό κίνημα, τη νεολαία και τις οργανώσεις της Aριστεράς,  τους δημοκρατικούς φορείς να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις του λαϊκού κινήματος στην Τουρκία για διεθνή αλληλεγγύη και να δείξουν τη συμπαράστασή τους εδώ και τώρα με τους λαούς της Τουρκίας με άμεσες πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις.

3 σχόλια:

  1. Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) σχετικά με τις συλλήψεις των βουλευτών του HDP στην Τουρκία

    Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την τουρκική κυβέρνηση για την σύλληψη των δυο συν-προέδρων του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) του Σελαχατίν Ντεμιρτάς και της Φιγκέν Γιουκσεκντάγ και των εννέα βουλευτών του κόμματος σήμερα τα ξημερώματα, με επιδρομές της αστυνομίας στα σπίτια τους.

    Η κυβέρνηση του ΑΚΠ, επικεφαλής της τούρκικης ολιγαρχίας με φασιστικές μεθόδους επιδιώκει να καταπνίξει τους αγώνες των λαών της Τουρκίας και του κουρδικού δημοκρατικού κινήματος για ελευθερία, δημοκρατικά δικαιώματα και δικαιοσύνη. Οι συλλήψεις αυτές είναι τμήμα του σχεδίου να τεθεί εκτός νόμου το HDP και συνέχεια της στρατιωτικής επιχείρησης γενοκτονίας που διεξάγεται στο τουρκικό Κουρδιστάν, με τον βομβαρδισμό πόλεων, την καταστροφή συνοικιών και χωριών, τις μαζικές συλλήψεις και φυλακίσεις, τις διώξεις εκλεγμένων δημάρχων και το κλείσιμο εφημερίδων.

    Μετά την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος και την μονιμοποίηση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης το τουρκικό καθεστώς έχει εξαπολύσει ένα κύμα πρωτοφανούς βίας ενάντια σε δημοκρατικές, αριστερές και κουρδικές οργανώσεις. Καταδιώκει κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή και έχει στοχοποιήσει ιδιαίτερα τους κομμουνιστές που τους κυνηγά στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Η συνεχιζόμενη δίκη της ΑΤΙΚ στην Γερμανία αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της συνεργασίας των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και ειδικά της Γερμανίας με το φασιστικό καθεστώς. Αποδείχνει την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία από την μια υπογράφει συμφωνίες με την Τουρκία θεωρώντας την ασφαλές κράτος και από την άλλη χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την τουρκική δημοκρατία που κινδυνεύει !

    Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε. Τρομοκράτες δεν είναι ο λαοί και οι αγωνιστές ! Τρομοκράτες είναι το φασιστικό τούρκικο κράτος οι κυβερνήσεις του ΑΚΠ και οι αντιδραστικοί σύμμαχοι του Ερντογάν, οι ιμπεριαλιστές !

    Το ΚΚΕ(μ-λ) στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες βουλευτές, στους λαούς της Τουρκίας και του Κουρδιστάν και στο δημοκρατικό κίνημα των Κούρδων και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παλεύει για ένα μαζικό αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό διεθνιστικό κίνημα των λαών στην περιοχή.

    ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ HDP!
    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !
    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ ! ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ !

    Αθήνα 4/11/2016

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ανακοίνωσή του για τις συλλήψεις στελεχών του HDP στην Τουρκία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:

    «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον εντεινόμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης Ερντογάν στην Τουρκία και καταδικάζει τις συλλήψεις των συμπροέδρων του κουρδικού "Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών" (HDP), Σ. Ντεμιρτάς και Φ. Γιουκσεντάγ καθώς και τις συλλήψεις και διώξεις βουλευτών και στελεχών του ίδιου κόμματος»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΑ.Ε.: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΚΟΥΡΔΙΚΟΥ HDP ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

    ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (4/11) 2 Μ.Μ. – 6 Μ.Μ. ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    ΟΛΟΙ/ΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (5/11) 2.30 Μ.Μ. ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

    Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τη σύλληψη της ηγεσίας και των βουλευτών του κόμματος HDP στην Τουρκία με βάση ανυπόστατες κατηγορίες. Είναι και αυτό ένα ακόμη βήμα στον αυταρχικό, ολοκληρωτικό και βοναπαρτιστικό κατήφορο της κυβέρνησης Ερντογάν που έρχεται να συμπληρώσει τον «βρώμικο πόλεμο» του Τουρκικού στρατού ενάντια στο κουρδικό κίνημα, τις συνεχείς διώξεις δημοσιογράφων, αριστερών και προοδευτικών εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Αυτές οι τρομοκρατικές και αυταρχικές διώξεις πραγματοποιούνται την ώρα που το καθεστώς Ερντογάν ξεδιπλώνει μια εξαιρετικά επικίνδυνη και τυχοδιωκτική εξωτερική πολιτική κλιμακώνοντας την άμεση στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία και υιοθετώντας αναθεωρητική ρητορική για τα σύνορα και τις διεθνείς συνθήκες.

    Απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη, αυταρχική και τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν τόσο η κυβέρνηση Τσίπρα όσο και η ΕΕ στο σύνολο της ενω φλυαρούν για δημοκρατία και δικαιώματα ένοχα αδρανούν απέναντι στον “μεγαλοπρεπή” ολοκληρωτισμό και επεκτατισμό του Ερντογάν.

    Χρειάζεται να υπάρξει άμεσα το πιο πλατύ κίνημα αλληλεγγύης τόσο στο τουρκικό όσο και στον κουρδικό λαό. Στον κυνισμό και τον αυταρχισμό των κυβερνήσεων και τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ανταγωνισμών να αντιτάξουμε την κοινή πάλη των λαών για δημοκρατία, ελευθερία και ειρήνη.

    Η Λαϊκή Ενότητα στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στις συναγωνίστριες και του συναγωνιστές του HDP, του κόμματος που συσπειρώνει όχι απλώς τα δίκαια αιτήματα του κουρδικού λαού αλλά και την ελπίδα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη όλων των λαών της Τουρκίας και τους λέμε «Δεν είστε μόνες και μόνοι!».

    Η ΛΑ.Ε. καλεί όλους/ες να συμμετάσχουν σήμερα Παρασκευή (4/11), 2μ.μ. – 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, στην διαμαρτυρία των Κούρδων.

    Απευθύνουμε, επίσης, κάλεσμα για αγωνιστική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση, Κούρδων και Ελλήνων, Σάββατο (5/11), στο Σύνταγμα στις 2.30 μ.μ. και την πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει στην Τουρκική πρεσβεία (Ρηγίλλης) ενάντια στις συλλήψεις της ηγεσίας του HDP.

    Για το Γραφείο Τύπου

    4/11/2016

    ΑπάντησηΔιαγραφή